İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 6-7 Ocak bu hafta sonu kar var mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 6-7 Ocak bu hafta sonu kar var mı?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da ne zaman kar yağacağı merak konusu oldu. Vatandaşların gündeminde ise bu hafta sonu kar yağıp yağmayacağı oldu. Arama motorlarında ise İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 6-7 Ocak bu hafta sonu kar var mı? soruları araştırılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre bu hafta sonu kar var mı? araştırılıyor. Kış ayına girmemizle beraber arama motorlarında İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 6-7 Ocak bu hafta sonu kar var mı? soruları aratılmaya başladı. İşte detaylar...

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a ne zaman kar yağacağı ile ilgili bilgi verdi. Orhan Şen sosyal medya hesabından İstanbul'a kar yağışının ne zaman geleceği ile ilgili paylaşım yaptı. İşte paylaşımda yer alan ifadeler:

“Bugün salı, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu'da yağmur, gece Doğu Anadolu'da kar var. Sıcaklık ortalamanın üstünde devam ediyor.
Antalya'nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye ile Hatay'ın kıyısında yer yer kuvvetli olabilir.

10-11 Ocak tarihlerinde Marmara bölgesi ve İstanbul'da beklenen soğuk hava ve kar yağışı olasılığı devam ediyor. Olasılık %65. Hergün bu olasılığı revize edeceğim. 

İstanbul öğlen saatlerinden itibaren yağmurlu sıcaklık 15 hafta sonuna kadar 1-2 derece daha yükselir.”

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 6-7 Ocak bu hafta sonu kar var mı?

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Diyarbakır ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak gece saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı sel su baskını ulaşımda aksamalar gibi dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

6- 7 OCAK HAFTA SONU KAR VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hafta sonu hava durumu şöyle:

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 6-7 Ocak bu hafta sonu kar var mı?

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...