Balıkesir'de korkutan deprem! İstanbul ve çevre illerde de hissedildi
AFAD, Balıkesir Sındırgı'da 4.9 şiddetinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.
Son dakika deprem haberi... Balıkesir sallanmaya devam ediyor. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 15.35'te 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Sındırgı olan 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 11,02 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
DEPREM, İSTANBUL, İZMİR VE BURSA'DA HİSSEDİLDİ
Sındırgı merkezli 4,9 büyüklüğündeki deprem, Balıkesir'in yanı sıra İstanbul, İzmir, Manisa, Bursa, Kütahya, Çanakkale, Uşak, Kocaeli ve Yalova'dan da hissedildi.
"AN İTİBARIYLA OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR"
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları kaydetti:
"Sındırgı ilçemizde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamış ve çalışmalar devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur."
Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 5.1 olarak duyurdu. Depremin derinliği için 14 kilometre bilgisi verildi.
GEÇEN HAFTA 6.1'LE SALLANMIŞLARDI
Sındırgı ilçesi son olarak 27 Ekim gecesi saat 22.48'de de 6,1'lik deprem ile sarsılmıştı. Deprem, İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale, Manisa, Uşak, Kütahya, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve birçok ilden hissedilmişti. Sındırgı'da 3 binanın yıkıldığı depremde, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 26 kişi yaralanmıştı.
BALIKESİR'DE AĞUSTOS AYINDAKİ DEPREM
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos günü saat 19,53'te 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. İzmir, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Manisa, Kütahya, Uşak, Yalova ve Kocaeli'de de hissedilen depremde Sındırgı'da 1 kişi hayatını kaybetmişti.






