Kuruluş Osman bugün var mı? 10 Ocak bu akşam Kuruluş osman yeni bölüm yayınlanacak mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kuruluş Osman bugün var mı? 10 Ocak bu akşam Kuruluş osman yeni bölüm yayınlanacak mı?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman'ın bu akşam ekranlara gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Arama motorlarında ise Kuruluş Osman bugün var mı? 10 Ocak bu akşam Kuruluş osman yeni bölüm yayınlanacak mı? soruları araştırılıyor.

Bu akşam Kuruluş Osman dizisinin ekranlara gelip gelmediği gündemde yer aldı. Dizinin seyircileri ise 10 Ocak Çarşamba günü Kuruluş Osman'ın yeni bölümünü bekliyor. Peki, Kuruluş Osman bugün var mı? 10 Ocak bu akşam Kuruluş osman yeni bölüm yayınlanacak mı?

KURULUŞ OSMAN BUGÜN VAR MI?

Kuruluş Osman dizisi 10 Ocak günü yeni bölümüyle ATV ekranlarında yer alacak.

KURULUŞ OSMAN KONUSU NEDİR?

O, kömür karası gözleriyle, gaza ve hürriyet ateşini tutuşturacaktı. Adı, Ertuğrul Gazi oğlu Osman Gazi Karanlığın içinde ona yol gösteren "aşk" oldu… Kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda, gök ekini gibi biçilen; yedi göğü, yedi yeri, dağları, denizleri aşacak bir milletin rüyasını "aşkla" gördü. Gücünü kılıcından değil, "aşktan" aldı… Zorbalığa adaletle; köleliğe hürriyetle direnen, tarihin gördüğü en büyük imparatorluğa adını "aşkla" verdi. 72 milleti kıran bozuk düzene karşı başkaldırı, mazlumların sessiz çığlığına umut, 400 çadırlık bir obadan, "ilahi aşkla" kurulan bir cihan imparatorluğuna -Osmanlılar- yürüyüşün hikâyesi. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu I. Osman'ın hayatına odaklanmaktadır.

KURULUŞ OSMAN OYUNCU KADROSU!

Osman Gazi (Burak Özçivit): Ertuğrul Gazi'nin en küçük oğlu. Kayı Obası'nın beyi. Malhun Hatun ve Bala Hatun'un kocası. Osmanlı'nın ilk padişahi.

Malhun Hatun (Yıldız Çağrı Atiksoy): Umur Bey’in kızı. Osman Bey'in eşi. Bayındır Obası'nın ve Yenişehir'nın Baş hatun/ Hanımı. Osmanlı'nin Görklü Devlet Anası.

Bala Hatun (Özge Törer): Şeyh Edebali’nin kızı. Osman Bey'in eşi. Kayı Obası'nın ve Bacciyan-e-Rum baş hatunu.

Orhan Bey (Emre Bey): Osman Bey ve Malhun Hatun'un oğlu.

Cerkutay Alp (Çağrı Şensoy): Komutan Balgay'ın eski nökeri. Osman Gazi'nin alpi.

Boran Alp (Yiğit Uçan): Osman Gazi'nin alpi.

 

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...