Mehmet Eymür kimdir? Öldü mü, neden? Mehmet Eymür kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mehmet Eymür kimdir? Öldü mü, neden? Mehmet Eymür kaç yaşında, nereli?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

5 Eylül 1943 yılında dünyaya gelen Mehmet Eymür'ün kim olduğu merak edildi. Vatandaşların gündeminde yer alan Mehmet Eymür kimdir? Öldü mü, neden? Mehmet Eymür kaç yaşında, nereli? sorularının yanıtı haberimizdedir.

İsmini sıklıkla duyduğumuz Mehmet Eymür'ün kim olduğu ve kaç yaşında olduğu gündemde yer aldı. Adını sıklıkla duyduğumuz Mehmet Eymür kimdir? Öldü mü, neden? Mehmet Eymür kaç yaşında, nereli? Detaylar...

MEHMET EYMÜR KİMDİR?

Mehmet Eymür, 5 Eylül 1943 yılında doğan Türk istihbaratçıdır. Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı olan Eymür, 1965'te öğrenci olarak katıldığı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terörle mücadele bölümünün 1995-1996 yıllarında yöneticiliğini yapmıştır. MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas'ın sağ koluydu. 

Eymür, TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'na katıldı. Eymür, Canset adındaki eşinden Alp ve Ayşe adından iki çocuğa sahiptir. 

MEHMET EYMÜR'ÜN KİTAPLARI NEDİR?

  • Ferhat Ünlü (2001), Eymür'ün aynası: eski MİT yöneticisi anlatıyor, Metis Yayınları
  • Talat Turhan, Orhan Gökdemir (1999), Mehmet Eymür: Ziverbey'den Susurluk'a bir MİT'çinin portresi, Sorun Yayınları

MEHMET EYMÜR ÖLDÜ MÜ, NEDEN?

Mehmet Eymür hayatını kaybetti. Eski MİT Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, bu sabah hayatını kaybetti. Eymür, Çam Sakura Hastanesi’nde KOAH tedavisi görüyordu

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...