Arda Turan kimi örnek alıyor?

A -
A +

2004-05 sezonunda Galatasaray büyük bir altyapı hamlesine girişmişti. Cafercan, Özgürcan, Mülayim, Zafer, Uğur ve Arda tekerlemesi hemen her Galatasaray haberinde tekrarlanır olmuş, bu oyuncuların sarı-kırmızılı takımın geleceğini oluşturacağı dillendirilmeye başlanmıştı. Birer birer parlamadan sönen yıldız adayları olup çıkmaya başlamışlardı ki, Arda "biraz daha pişsin"denilerek Vestel Manisa'ya kiralık olarak verilmişti. 2006-07 sezonunda geri döndü Arda... Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat söz vermişti kendisine. Gerets bir anda kadrosunda bulduğu bu oyuncuya Mleda Boleslav maçında forma verdi ilk on birde. Ve bir daha da alamadı sırtından bir türlü. Bu çocuk bir başkaydı çünkü. "Topu ayağında fazla tutma"diye uyarıyor ama o 2-3 kişiyi geçmeden topla vedalaşmıyordu bir türlü. Hem kızıyor, hem takdir ediyordu. Onu oynatabilmek için takım sisteminde değişikliğe bile gitmek zorunda kaldı. Gün geldi, Hagi'nin attığı gole sevinen kale arkasındaki o top toplayıcı çocuk, tribünlerin formasını kapmak için yarıştığı bir yıldıza dönüştü. Arda Turan kimi 
örnek alıyor?

Genç yaşına rağmen sezon içinde Servet'le kaptanlık kavgasına girdi, "Takımdaki en eskilerden biri benim"diyerek... Başkan Adnan Polat'ın "Florya'nın 5 kapısı var" açıklamasının üstünden daha 4 ay geçmeden bu defa, "Seneye Arda'nın etrafında bir takım kuracağız"demesi, Arda'nın ayaklarındaki yeteneği yumruklarında ve çenesinde de kullanmaya kalkışmasına sebep oldu. Arda, sahadaki futbol yıldızlığından, "sahalarda görmek istemediğimiz türden"bir kabadayıya dönüşmüşse Arda, bunun baş sorumlusu Başkan Adnan Polat'tır. Ve böyle davranmaya devam ettiği sürece de İstanbul Belediye maçında olduğu gibi tribünde daha çoook yan yana maç izlemeye hazırlanmalıdır! >> Unutulmaz sözler... "Futbolu hiç sevmedim; sadece, iyi oynadığımda, savaştığımda ve gol attığımda, taraftarın karşılıksız mutluluğu, benim için bambaşka bir şey. Onlar için oynuyorum." (Pascal Nouma)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.