Fransa turnuvanın en güçlüsü

Sesli Dinle
A -
A +

Fas yarı finale yükselerek tarihi başarıya imza atsa da Fransa gibi şampiyonu devirmek kolay olmuyor.

 

Olsun finale yükselemeseler de müthiş atmosferdeki ruh ve mükemmel duruş inanılmaz saygı değerdi.

 

O gurur ve şeref Fas’a yeter.

 

Diyeceğim Walid Regragui’nin karakterli, cesur, atak, hızlı, diri ve son ana kadar pes etmeyen savaşçılarını ayakta alkışlıyorum..  

 

Gönlümdeki şampiyon

 

Biliyorum benimkisi en başından beri ham hayaldi. Ancak Türkiye’nin yer almadığı Katar’daki şampiyonada gönlüm Almanya, Brezilya, Portekiz, İngiltere, İspanya ve Fransa değil de Faslı futbolcuların kupayı kaldırması ve tarihte yeni bir fasıl açmalarıydı.

 

Sırf bunun için biletimi cebime koyup Fas’ın başarı hikayesini yazmak için Katar’a gitmeye hazırlanıyordum ki; Teo Hernandez rüyamı kâbusa çevirdi, kupanın en erken golünü atarak. Katar’daki Dünya Kupası’nın en az (sadece 1 gol, o da kendi kalesine) yiyen takımı bu kadar erken teslim olur mu?

 

Maalesef oldular.

 

Çünkü Fas’ın savunmasını ayakta tutan isimler ya sakat ya da Mazraoui, Aguerd ve Saiss gibi yetenekler büyük fedâkarlık yaparak bu maça çıkmıştı.

 

Haliyle Fransa Griezmann, Mbappe, Giroud ile pozisyon üretmekte zorlanmadı.

 

Hatta attığı iki gol dışında biri direkten dönen iki net pozisyondan da faydalanamadılar.

 

İstemek kazanmaya yetmiyor

 

Fas, her ne kadar son ana kadar yüklense de Fransa kalesini düşürüp de Lloris’i deviremedi. Çünkü şampiyon Fransa turnuvanın en iyi, en güçlü takımı ve istemek kazanmak için yetmiyor.

 

Maçın adamı: Teo Hernandez

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.