Futbolda altın çağı başlatmak

A -
A +

Padişah-ı alem olmak bir kuru kavga imiş,
Bir veliye bende olmak cümleden a’la imiş.
Yavuz Sultan Selim Han
Ne büyük söz ne kıymetli bir ölçü!

 

TEBRİKLER ŞAMPİYON

 

Bir sezon daha kavgaları, gürültüleri, sevinçleri ve hüzünleri ile öyle ya da böyle sona erdi.

 

Şimdi futbolumuzda bambaşka güzelliklerin varlığını da hatırlayıp güçlü gelecek ve ümitli yarınlar adına yeni şeyler ve hedefi olan hikayeleri konuşmak lazım.

 

TÜRKİYE NE ZAMAN BÜYÜK TAKIM YAPACAK?

 

Mesela; Türk futbolu ne zaman büyük takım yapacak?

 

Yakın gelecekte hangi takımımız Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Benfica ve Bayern Münih gibi Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartacak?

 

Ya da; Ergin Ataman'ın basketbolda gerçekleştirdiği başarıyı futbolda hangi teknik direktörümüz yakalayacak ve ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak?

 

Doğrusu sorular çok ama önce kazananın hakkını teslim edelim.

 

Futbolda altın çağı başlatmak

 

                                                      Kral Icardi'ye bu poz yakıştı mı?

 

TAKDİR DE SAYGI DA ŞART

 

Şampiyon Galatasaray'ı, gönüllerin şampiyonu Fenerbahçe'yi ve her iki forma altında ter döküp, tarihe mal olan inanılmaz rekabeti yaşatan futbolcuları ve teknik adamlarını yürekten tebrik ediyorum.

 

ŞAMPİYON BAŞKAN ÖZBEK

 

Futbolun ruhuna uygun rekabet, kora kor mücadele, olgunluk, kalite ve heyecan bakımından ''örnek'' diyebileceğimiz güzelliklerin yaşanacağı, ülkemizi uluslararası alanda adına yakışır finalleri kazandıracak bir yapı için hepimiz taşın altına sadece elimizi değil kalıbımızı koymalıyız.

 

Futbolda altın çağı başlatmak

 

BÜYÜK DÜŞÜN BÜYÜK KAZAN

 

Buradan özellikle iş insanı, spor yöneticisi ve şampiyon başkan Dursun Özbek'e sesleniyorum. Sayın Başkan, Duygun Yarsuvat dönemindeki ikinci başkanlığınızdan beri lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupası olmak üzere içerde kaldırmadığınız bir kupa kalmadı. Artık ustalık döneminde sadece Galatasaraylılar değil bu ülkedeki bütün futbolseverler sizden Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu bekliyor. Ona göre bir kadro, ona göre bir takım ve ona göre bir hedef koyun kendinize.

 

Futbolda altın çağı başlatmak

 

Öyle ki gereksiz polemikler üretip, Galatasaray'ın büyüklüğüne katkı yapan güzide rakibiniz Fenerbahçe'yi ötekileştirecek söylemler yerine birbirinizin varlığından güç alacak şekilde kazananın kaybedene saygı duyduğu, kaybedenin kazananı alkışladığı muazzam bir gelecek için Fenerbahçesi, Beşiktaş'ı, Trabzonspor'u, Başakşehir'i ve diğer kulüplerimizle el ele verip sporda köklü bir kültür hamlesinin yürüyüşünü başlatın.

 

Unutmayalım ki mutluluk; sadece kendini düşünerek yaşanamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.