Güneş hızlı yükseldi

Sesli Dinle
A -
A +

Hoş geldin Şenol Hoca!

 

"Nerede kalmıştık" demenize gerek yok "Neleri başaracağınızı daha ilk maçta anlatınız" o yeter şimdilik.

 

Ümit var mı var hem de dağ gibi. 

 

Zaaf var mı var tipik savunma zaafı. 

 

Yoksa beş gol attığı Ümraniye’den Del Valle ve Avounou  yapımı iki gol yer mi Beşiktaş? Yedi maalesef!

Güneş açtı Beşiktaş’ta

Zira, Valerien Ismael'in oluşturduğu kara bulutların dağılması için güzel yarınlar adına etrafa ışık saçan böyle bir Güneş’in doğmasına ihtiyaç vardı Beşiktaş'ta. 

 

…Ki o Güneş; Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi için siyah beyazlı camiadaki kederi dağıtacak yegâne isimdi.

 

İster istemez Ümraniye maçını "Şenol Hoca Beşiktaş'ta neleri değiştirecek?" sorusuna cevap arayan perspektifte izledim. 

Sihirli dokunuş farkı

Yenilenmesi gereken eskiye ait ne varsa bir an önce terk edilmeliydi ki son üç maçtır evinde kazanamayan Beşiktaş şahlanıp yeniden ayağa kalkabilsin. 

 

Cesur yürek Şenol Hoca büyük risk aldı, anlayışı, oyunu ve sistemi (4-3-3) kısaca kaleden başlayarak her şeyi değiştirdi. 

 

İki kenar adamı N'Koudou ve Muleka’yı kulübe çekip, Dele Alli’yi öne Cenk ve Weghorts’un yanına attı. Bu şekilde içeriden oyunu tercih ederken rakibi önde karşılayıp, baskın futbolla Ümraniye’yi etkisiz hâle getirmek suretiyle erken golü hedefledi. Nitekim Cenk Tosun’la Allyson’un elle oynadığı pozisyonda penaltıdan buldu da. Dahası Gedson, Cenk, Weghorts uyumu ikinci golü getirdi, hem Beşiktaş’ı hem de Tosun Paşa’yı coşturdu.

 

Sonuç mu? 

 

"Şenol Hoca'nın elinde sihirli değnek yok ki..." demek olmamalıydı öyle de oldu. Bir dokunuş Beşiktaş’ı kendine getirdi ama daha alınması gereken çok yol var.

 

MAÇIN ADAMI: Cenk Tosun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.