Güneş’in büyülü dokunuşu

Sesli Dinle
A -
A +

Kâğıdı kalemi elinize alın ve şampiyonluk hesaplarını yeniden yapın ama bu defa Beşiktaş’ı da yarışa katın. Şenol Güneş’in askerleri Saiss ve Amir dün Aslan’ı durdurdu.Derbiler zordur; maçın ilk yarısında F.Bahçe - G.Saray derbisindeki gibi seyir zevki yüksek, bol pozisyonlu, bol gollü ve heyecanlı bir mücadele yoktu dün gece. Ancak Okan Buruk ve Şenol Güneş’in strateji oyununa dönüşen dev derbinin kazananı Icardi’li, Mertens’li, Rashica’lı, Keremli yıldızlarıyla Galatasaray değil de kenardaki büyük tecrübesi ile Kartal oldu.

Tebrikler Güneş

Bu sadece bir derbi zaferi değil. Üç ihtimalli şampiyonluk yarışında İcardi’nin golü ile geriye düşen Beşiktaş’ın maçı çeviren son düzlükteki muazzam geri dönüş hikâyesi. Maç stratejisi, oyun planlaması ve taktik hamle adına derbilerden yüz akıyla çıkan Şenol Güneş’in Okan Buruk’u mat eden bir başarı filmi, tebrikler. Yıldız farkı mı desem yoksa İcardi’nin kalite farkı mı, bilmem. Gerçek şu ki, Portekizli golcü, G.Saray’ı 1-0 öne geçirirken Sergio Oliveira’ın tek topunda, Rashica’ın ortasına geriden gelerek Coley’yi uyutan ve Mert’i avlayan vuruşu ders gibiydi. Ama bir futbolcuyla zafer gelmiyor ki...

Saiss, Amir ve Aboubakar

Kaptan Cenk Tosun gününde değildi, inanılmaz fırsatlar kaçırdı. Önce Redmond’un pasındaki önsezisi ve koşu temposu harikaydı Cenk’in ama kafayı nereye ve nasıl vuracağını hesap edememesi Tosun Paşa’ya hiç yakışmadı. O pozisyonda İcardi olsa inanın golü yazardı. Cenk’in yapamadığını bir duran top organizasyonunda stoper Saiss yaptı. Burada Galatasaray alan savunması ve Olivera -Saiss eşleşmesindeki zafiyetin altını çizelim. Yine Gedson adam eksilten gayreti ile Amir Hadziovic ve Aboubakar ustalığının da hakkını teslim edelim.

 

MAÇIN ADAMI: Gedson

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.