Icardi’nin şov gecesi

Sesli Dinle
A -
A +

Galatasaray’ı hiç bu kadar iştahlı ve mücadeleci görmedim. Hele Icardi gecenin yıldızı olarak fiilen şov yaptı. 

 

Şenol Güneş ya da Mert Günok ne yapsın bu önlemez Aslan şahlanışına. Çaresiz teslim oldu. Tebrikler Galatasaray.

 

“Erken derbi” mi diyelim yoksa “erken final” mi bilmem ama atmosfer de mücadele de goller de Galatasaray da muhteşemdi.  Futbol; “derbi” adına yakıştı. 

 

Şenol Güneş’ten ziyade günün parlayan yıldızı diken üstündeki Okan Buruk’tu. Yerinde hamleleri, akılcı oyun planı ile galibiyette payı büyüktü ve taktik planı takdire şayandı.

Seyirci Buruk’a inanıyor

Daha mükemmeli ise Okan Buruk’a sarı kırmızılı tribünlerin inanılmaz desteğiydi. İşte bu tabloyu görür görmez “Galatasaray kritik maça psikolojik olarak 1-0 önde başladı” diye düşündüm.  Savunmadan öne çıkarılan uzun toplar, belki eleştiri konusu olabilir ama bu formatta Cimbom oyunun hakimiydi. Diyeceğim kanatları hızlı, çabuk ve etkili kullanan kurgu güzeldi. Beşiktaş’ın 4-3-3 düzenine karşılık Okan Hoca 4-2-3-1’i tercih etmişti. Üstelik Torreira’yı Weghorts’un üstüne verip orta sahadan bir adam eksilterek. Gerçi adam adama markaj günümüz futbolunda demode olsa da dün işe yaradı. 
Tribünler “Kerem mi Yunus mu” diye tartışa dursun, Barış formanın hakkını verdi.

 

Bu arada soldan Rosier’in üstüne etkili ataklar yapan Rashica, Icardi’nin önüne bir top indirdi ki klasını konuşturan yıldız futbolcu jeneriklik golle perdeyi açtı. 

Mert dört net kurtarış yaptı 

Neler kaçırdı Galatasaray neler. Golden sonra da G.Saray pozisyon pozisyon üstüne üretti ama Mert Günok dört net kurtarış yaptı ve sonunda o da Icardi’ye teslim oldu. Cenk Tosun dün attığı gol ile “Paşa görevde” dedirtse de devamını getiremedi ve Beşiktaş haftayı boynu bükük kapadı.

 

MAÇIN ADAMI: Mauro Icardi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.