Kartal’ın yıldızları çok

Sesli Dinle
A -
A +

Galatasaray derbisi öncesi Beşiktaş bayram şekeri tadında moral ve öz güveni artıran önemli bir galibiyet aldı Ümraniye karşısında. 

 

Güçlü ile zayıfın oyununda önce Redmond’ın ustalığı ve sonrasında Aboubakar’ın son vuruş becerisi maçı özetlemeye yetti de arttı. Şu kadarını söyleyeyim ki…

Futbol kumar değildir

Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Ümraniye, “son çırpınış” olarak gördüğü Beşiktaş maçına her türlü riski alarak hücum ağırlıklı kadroyla çıktı. Sistem, 4-3-3. 

 

Oysa “güç oyununda” fizik ve kadro kalitesi olarak rakibinizden gerideyseniz, futbolun kumar olmadığını bilir ve “tedbiri elden bırakmazsınız.” 

 

Ne gezer! Mustafa Er hocanın yersiz cesareti mi yoksa akılcı oyundan uzak maceracı tutumu mu desem; Ümraniyespor’u yanlış tercih ve strateji sebebiyle iyice dibe attığı gibi Trabzonspor önünde tökezleyen Beşiktaş’a da en rahat maçını oynama fırsatı tanıdı. 

 

Gerçi Kayode ile maçın başında ve Umut Nayir ile sonunda Ümraniyespor iki büyük fırsat yakalamadı da değil ama Mert Günok günündeydi. Böyle durumlarda zayıf takımlar gol üretemedi mi hem umudunu hem de direncini kaybediyor. Hele hücuma çıkarken kaybedilen toplar ya da Glumac gibi savruk stoperlerin hatası hezimeti kaçınılmaz kılıyor yazık.  

Redmond ve Aboubakar

Kadro kalitesi demiş iken Redmond’un çok özel ve çok zeki bir oyuncu olduğunu bir kere daha vurgulayalım. Bir diğer güzellik ise kaptan Cenk’in oyuna ve sonuca katkısı. En özeli ise Aboubakar’ın forvet olarak ne kadar etkili olduğudur. Yine hamle sonrası Ghezzal’in oyuna getirdiği hareketliliğin altı çizilmeli.

 

MAÇIN ADAMI: Redmond

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.