Katar'da niye değiliz?

Sesli Dinle
A -
A +

Biri bana anlatsın, “Niye Katar’da yokuz?”. Olmalıydık.

 

Stefan Kuntz’un 3-4-3 sistemi ile sahaya sürdüğü A Millî Takım’ımızın İskoçya önündeki oyunun başındaki baskın futbolunu görünce derin bir iç çektim. Hem madden hem de manen büyük kayıp Dünya Kupası’nda olmamak. Yazık!

 

İskoçya doğru tercih

 

İdeal on bir ve doğru takım mühendisliği adına -gruptaki Galler maçı düşünülerek- seçilen İskoçya’nın ne kadar yerinde olduğunu gördük.

 

Chelsea’den tanıdığımız Steve Clarke’nın takımı, Galler gibi diri ve güçlü. Nitekim 2-0 öne geçtiğimiz bölümde beşli savunmadan cayıp üçlüye döndüklerinde tehlikeli oldular ve McGinn ile golü buldular.

 

Ozan’ın muhteşem oyunu

 

Savunmada Çağlar ve Cenk’le muazzam bir uyum gösteren Ozan Kabak hem savunma hem de hücumda aldığı sorumluluğun hakkını verdi. Bir topu direkten dönen Ozan’ın kaydettiği kafa golü A Millî Takım’ı rahatlattı.

 

Zeki, Orkun, Hakan ile Ferdi vasatı aşamadı. Gerçi Kaptan Hakan çok çalıştı, uzaktan iki şutu, Gordon’un koruduğu kaleyi ateş altına aldı ama düşüremedi.

 

Asıl merak ettiğim şey iki kornerden bir gol üretmek varken Hakan’ın vuruşlarından sonuç alamadığımız halde bütün kornerlerde onda ısrar edilmesiydi. Benim gördüğümü kulübe göremedi mi? Şaşırdım.

 

Cenk Tosun ve İrfan Can’ın etkisiz kaldığı maçta Cengiz matkap gibi İskoç savunmasını delmeye çalıştı ve sonunda bunu başardı. Bu oyun gelecek adına beni umutlandırdı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi millî maç için Diyarbakır seçiminden dolayı tebrik ediyorum. Futbolu tabana yaymak ancak böyle olur. Diyarbakır insanının millîlerimizi nasıl sahiplendiğini gördünüz mü? Helal olsun, Diyarbakır!

 

Maçın adamı: Ozan Kabak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.