Tribünlerin dokunuşu

A -
A +

Ne güzel maçtı öyle!  Beşiktaş tribünleri müthiş. 
Skordan habersiz bir futbol adamına dünkü oyunu seyrettirin ve “Bu maçı sizce hangisi kazanmış olabilir?” diye sorun.  
Cevap tartışmasız, “Açık farkla Beşiktaş” olur. 
Peki, öyle mi oldu, hayır. 

Avcı’nın riskli stratejisi 

Monaco zaferinin moral ve öz güveni ile İstanbul’a gelen Trabzonspor’un amacı belli ki 4-3-3 saha dizilişi ile Monaco zaferini perçinlemekti.  Abdullah Hoca’nın bu riskli oyun tercihi Trabzonspor’u kafadan gole taşısa da zafere yetmedi. 
Ama öndeki Abdülkadir, Gomez, Trezeguet üçlüsü 4-2-3-1 düzenindeki Beşiktaş’ın hem savunmasını azami ölçüde yıpratmayı hem de oyunu önde tutarak Kartal’ı hataya sürüklemeyi hedefliyordu. 

 

Bu kurgu -Trabzonspor’un Antalya maçında 5 gol yemesine sebep olsa da- gerideki Bakasetas’a şut yolu açarken, Gbamin ve Hamsik’i Salih ile Josef’in üstüne oynatarak Beşiktaş’ın hücum girişimlerini top Ghezzal, Dele Alli ve N’Koudou’ya gelmeden önlemeyi amaçlıyordu. 

Strateji kısmen tuttu

Bakasetas’ın ilk şutu ile kazanılan korneri Gomez gol yaptı. Ghezzal’ın Eren’i hataya sürükleyen dâhice pasında Larsen’in kendi kalesine attığı golle beraberliği sağlasa da Trezeguet’le öne geçtiği oyunda Abdülkerim ve Siopis ile önemli fırsatları gole çeviremeyen Trabzonspor, Cenk’in başkaldırışında beraberliğe razı oldu.

 

Burada, Valerien’i İsmael’i, Cenk değişikliğine mecbur bırakan Beşiktaş taraftarları gecenin yıldızıydı. 

 

MAÇIN ADAMI: Beşiktaş taraftarı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.