Yağmur yağdı böyle oldu!

A -
A +

Liderlik ayna gibidir; fazla parladığı an kırılıverir, tıpkı kendini güçlü hissettiği anda Fenerbahçe’nin Antalya’daki çöküşü gibi.

Kim demiş ki, “Ligin en kolay gol yiyen takımı Antalyaspor. Ligin en iyi savunma yapan takımı Fenerbahçe” diye?            Yalan, külliyen yalan!
Acı gerçek dağ gibi ortada! Yeni de değil bu; aslında haftalar öncesinden felaket “geliyorum” dedi. Fenerbahçe iyi oynamıyordu ama kazanmayı biliyordu ve sorun da çıkmıyordu.
Fakat bu defa Kanarya taşa çarpamadı, Antalya’ya tosladı! Hem de ne toslamak!
Pereira ve 4-3-3 sistemi çöktü. Kenar hamleleri ise tam bir fiyasko!
Sonuç mu? Nakavt! Yazık!
Bu çöküşün sebebi mi?
Fenerbahçe eksik yakalandı Antalyaspor’a karşı… “Eksik” derken kastım; ne Gökhansız, Kjaersiz, Diego’suz ve Van Persiesiz on bir, ne de maç boyunca yağan yağmur.
Kastettiğim şey Fenerbahçe’nin Antalya’da hiç beklemediği kadar istekli bir rakiple karşılaşmış olması.
Zira Antalyaspor dün tam bir hücum takımı gibi oynadı… Cesaretle savunmayı önde kurdu,  oyunu geriden İnkoom ve Motta ile kanatların da desteğiyle alabildiğince geniş alana yaydılar. Dahası çok etkili ve hızlı şekilde tam 6 kişiyle; Zeki Yıldırım, Serdar Özkan, Danilo, Makoun ve MBilla ile atağa çıktılar. Bu kadar güzel şeyi yapıp, futbolu üst üste 7 pas ile süsledikleri halde gol söz konusu olunca,  başlangıçta - Serdar Özhan, Mbilla ile – fırsat üstüne fırsat harcarken sahada çiçeği çok olup da meyve vermeyen ağaç gibi durdular.
Ama yine de ışıl ışıldılar!
Pardon! Antalyaspor’da olan Fenerbahçe’de olmayan bir adama özel bir paragraf açmak istiyorum.
Kim mi?
Bir gol atan, bir golün pasını veren ve takımını ateşleyen Samuel Eto’o bu. Tek başına takım o…
Helal olsun.
Kazandıran taktik mi, dediniz, geçiniz!
Antalyaspor’un teknik direktörünü tanıyan var mı, acaba?
Ama eminim şimdi herkes ezberlemiştir, Erol Malkoç adını!

MAÇIN ADAMI

Samuel Eto’o

KIRILMA ANI

Antalya’nın ilk golü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.