Gastritten nasıl kurtuldum?

A -
A +

Midesinden problemi olmayan kaç kişi var ki? Ülser, gastrit, reflü. Son zamanlara bir de kolesterol problemi çıktı. Ben kudret narıyla yendim.

İki ay önce doktora gittim. Gastrit teşhisi koydu bana. İlaç yazdı. Şükür, bugüne kadar ciddi bir rahatsızlık geçirmedim. İlaç da kullanmadım.

Doktorun yazdığı ilaca balıklama atlamadım tabii. Faydalı ya da zararlı olmasından ziyade "yan etkisi" düşündürdü beni. Hangi ilaç olursa olsun, mutlaka bir yan etkisi olduğunu biliyorum çünkü.

Benim bu ince eleyip sık dokumamı, kırkına kadar evlenmemiş müzmin bekârların "üzümün çöpü, armudun sapı" türü seçiciliğine benzetebilirsiniz.  Haksız da sayılmazsınız hani.

De... ruh halim böyle; ne yapayım? Yan etkisi olmayan ilaç aradım. Eş dost kudret narı tavsiye etti. Kudret narının yabancısı değildim.  Çevremde birçok insanın kullandığına ve şifa bulup başkasına tavsiye ettiğine şahit olmuştum. Ülser, reflü, kolit, gastrit gibi rahatsızlıklara ve kolesterole iyi geldiğini çok sık duymuştum. En önemlisi de yan etkisi yoktu.

Fakat, her kudret narı alıp kullanılmaz ki? İçindeki yağın kalitesi, hijyen durumu, bekletilme süresi de önemli. Çok eski bir dostum vardı; Yunus Çağlar. Uzun müddet bu tür natürel bitkilerden elde edilen şifalı ilaçlar ve sağlık gereçleri sattığını biliyordum. Onu aradım. Aksu Vital firmasına yönetici olmuş ve o firma kudret narı, çörek otu yağı, omega3 gibi sağlık ürünleri üretiyormuş.

Hem hayırlı olsun demek, hem de ürünü yerinde görmek için kalktım Beylikdüzü'ndeki tesise gittim. Aksu Vital firması 26 yıldır bu işi yapan bir firma. Aksu Vital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu ile de tanıştım. Birlikte tesisi gezdim, bilgi aldım. Sızma zeytinyağı kullandıklarını gördüm. En son teknoloji ile üretim yaptıklarına şahit oldum.

En önemlisi de hijyen şartlarına azami riayet eden bir işletme. Öyle olmasa 26 yıldır bu işi yapamazlardı zaten. Daha önceleri geleneksel tıbbın bildik yöntemleriyle üretmişler kudret narı ilacını. Ki, kudret narı zeytinyağının içine atılıyor ve suyu tamamen çıkıncaya kadar bekletiliyor. O sürede zaten zeytinyağı ile kudret narı bitkisi bütünleşiyor. Zeytinyağının altına çöken su alınıp zeytinyağlı bitki ilaç olarak kullanılıyor. Acı tabii. Daha sonraları, kolay alınabilmesini temin maksadıyla toz haline getirilmiş ve balla karıştırılarak elde edilen macun şişelenmiş.
Kapsül şeklinde olanları da var. Şimdi de softjel formunda piyasaya sürmüşler. Ki, Türkiye'de bir ilk bu. Aksu Vital'in Ar-Ge Merkezi'ni çok beğendim. 700 metrekare genişliğinde büyük bir laboratuvarı mevcut ve uzman kişiler görev yapıyor burada. Yunus Aksu, bu laboratuvarın birçok ilaç firmasında dahi bulunmadığını söyledi.

Doç. Dr. Turhan Alçelik'i aradım. Kudret narının gastrointestinal sistemin sağlıklı işlemesi ve tedavisi için çok iyi olduğunu söyledi bana ve gönül rahatlığıyla kullanabileceğimi ifade etti. Bu kadar referanstan sonra ikna oldum ve gönül rahatlığıyla alıp kullandım. İki ayda şifa buldum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.