Kaydet
a- | +A

>>> Türkiye Gazetesi "Oyun Parkı Sayfası"

29 Ekim Caddesi 34197 Yenibosna İSTANBUL

e-mail: fatih.selek@tg.com.tr

---------- Çevrenizde şöyle olup bitenlere bakıp da "Bu da böyle olsaydı" dediğiniz hiç oldu mu? Peki insan hayatını kolaylaştırmak adına kafa yorduğunuz bir proje, çözmeye çalıştığınız bir problem oldu mu? Bu yıl altıncısı düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatı''na ve İstanbuluşum İstanbul Şehircilik Proje yarışmasına yüzlerce öğrenci katıldı ve projelerini konuşturdu. Türkiye genelinde 49 ildeki 143 okuldan 774 öğrencinin katıldığı Sosyal Bilimler Olimpiyatı''nda ve 350 projenin yarıştığı Şehircilik Proje yarışmasında ilginç fikirler çıktı. İşte küçüklerin büyük fikirlerinden ikisi: H Özel Esenler Burç İlköğretim Okulu öğrencileri Gülsüm Akyol, Reyhan Şenkal ve Zeynep Pamuk; dedikoduya karşı toplumun bilinçlenmesi için "Dedikodu Yapmayalım Derneği" kurulmasını, her kurumda yakasında rozet taşıyan "Gönüllü Dedikodusavar" insanların bulunmasını, her yere dedikodunun zararlarını anlatan panolar asılmasını, dedikodu yapılan yayınlara uyarı, kınama ve kapatma cezası verilmesi tavsiye etti. H İstanbul''daki trafik problemine çözüm arayan Ümraniye Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi''nden Melih Bayar ve Cemal Torlak, trafik lambalarının 20 metre gerisinde uyarıcı "Trafik Çubuğu" konulması fikrini ortaya attı. Yeşil ışıktan sonra sarı ışık yandığında demir çubukların yerden yükselmeye başladığı, kırmızı ışık yandığında da tam boyutunu alarak çalıştığı sistemle, kırmızı ışık ihlallerinden kaynaklanan kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

-------

Öğretmenim Bekledim seni her gün Yolda kaldı gözlerim Benim canım öğretmenim Seni çok özledim.

Her kapı açıldığında Kapıda kaldı gözlerim, Bilsen seni ne kadar Ne kadar çok özledim.

Bir gün gelirsen diye Hep yolunu gözledim. Ama sen yoksun Benim canım öğretmenim.

Sakine Aktay

İvrindi-Balıkesir

---------

ZEKÂ TESTİ 1- Bir maratondasınız. İkinciyi geçerseniz kaçıncı olursunuz? 2- Peki sonuncuyu geçerseniz kaçıncı olursunuz? 3- Hale''nin babasının 5 kızı var. Bunlar Nana, Nane, Nini, Nono. Beşinci kızın adı ne? 4- Gece saat 9''da yattınız. Yatarken de guguklu saatinizi sabah 10''a kurdunuz. Saatiniz kaç saat sonra çalar?

********* Cevaplar: 1-Yoksa birinci mi dediniz. Maalesef yanıldınız. İkinci olursunuz. 2- Eğer cevabınız sondan ikinci ise yanıldınız. Son adamı nasıl geçebilirsiniz. Siz zaten sonuncusunuz... 3- Nono mu dediniz yoksa. Eğer öyle dediyseniz yanıldınız. Çünkü beşinci kızın adını zaten söylüyoruz: Hale... 4- 13 dediyseniz yanıldınız. Saat, 1 saat sonra çalar. Çünkü guguklu saatler saat ayrımı yapmaz.

---------

Özür dilerim!

Adamın biri yolda yürürken bir şişeye tekme atmış. Şişeden cin çıkmış. Cin: - Dile benden ne dilersen. - Özür dilerim bir daha olmaz abi.

------

>>> Bilimsel Bilal''den son haberler

Film keyfi yaşamak için dev plazma televizyonlara binlerce dolar vermeye gerek kalmadı. Yeni geliştirilen 3 boyutlu gözlüğü takarak film izlenebilecek ve oyun oynanabilecekmiş. (Demek ki okulda çizgi film izleyebileceğim günler çok yakın!) *** NASA''nın insanların biyolojik saatinin 23 saat 47 dakikadan 24 saat 48 dakikaya çıkabileceğini ortaya koyan araştırması, uykusuzluğa çare olacakmış. (Artık karne dönemlerinde korkudan uykusuz kalmayacağım) *** Tarakla tüy ilişkisi okullarda elektrik konusu işlenirken verilen ilk örneklerden birisidir. Peki saçınızı tararken bu tarak görünümlü aletle telefonunuzu sarj edebilir misiniz? Haber merkezimize gelen duyumlara göre bu mümkünmüş! E o zaman uzun saçlı arkadaşlara saç kurutma makinesi, buz dolabı, televizyon önerilir... Hem saçını tara, hem kurut.

ÖNE ÇIKANLAR