Kaydet
a- | +A

F.Bahçe''nin prestij ve galibiyet primi, Antalyaspor''un ise tura çıkma vizesi aradığı oyun; birbirinden güzel golleri ve de genelde iyi futbola benzer hareketlerin yapıldığı bir oyun izledik. F.Bahçe''nin Ali Bilgin ve Uğur kenarlı orta alanı sanki sezon başından bu yana rakip sahaya en çabuk gidilen maçı ortaya çıkartmıştı. Alex ve Güiza''nın tutuk oyunları ise özellikle Santos''un önündeki sahipsiz koridordan çıkışlarını çok fazla golle süsleyememesindeki başlıca etkendi.

Şifo Mehmet''in 5''li gibi gözüken ama kenarlarında hiç aksiyon bulunmayan orta sahası zaman zaman parlamanın dışında etkili oldu diyemeyiz. Oyunun ikinci bölümünde ise Alex''siz F.Bahçe "vites yükselteyim" derken geri dörtlü derken geri dörtlüsünün önündeki kalabalık Antalyaspor''un pas alışverişlerinde hep boş alanlar sundu. Birbirini andıran Antalya golleri skoru bir anda 3-1''e taşıdıktan sonra Şifo Mehmet''in şapkasından sihirli tavşanlar çıkarmasıyla maçı F.Bahçe''nin tarafında döndürdü. Gerçekten de öne geçmezden önce takımının ön kenarlarını elemansız bırakıp özellikle Santos''a sezon başından bu yana en iyi oyununu sunan Şifo Mehmet acaba 3-1 öne geçtikten sonra neden kafayı değiştirdi bunu hiç anlayamadım doğrusu.

Daum da Güiza ve Gökhan Ünal''lı çift santrfor düzenine dönerken Özer ve Vederson''un sürati ve tempolarıyla baskı yapabildi. Goller buldu. Tabii dün akşamki oyun F.Bahçe''nin ligi taşıyacağı hiçbir sinyal vermezken Antalyaspor için kenarlı-kenarsız denklemini ortaya çıkardı.

Düellonun sonunda F.Bahçe kopya bir 3''üncü gol daha yiyerek genç kalecisi Mert''i uykusuz bir geceye doğru yatırdı.

Tabii ki, Gökhan Ünal için edeceğimiz lâflar, yazacağımız satırlar olmalı.

Yabancılık hiç çekmedi. Çok rahat oynadı. Belki de işini derlemiş bitirmiş bir takımın içinde olduğundan bu görüntüyü sergiledi ama Güiza ile birlikte beraber oynamayı aklından geçiriyorsa, hemen bu rüyadan uyanmalıdır. Genç hakem Özgür Yankaya''yı çok rahat kendinden emin buldum. Tabii ki, birkaç hatalı kararı oldu. Ama biz ne tecrübeli hakemlerde ne hatalar gördük. Sanıyorum Güiza''ya yapılanla, Djiehoua''ya yapılan sarıyla kırmızı kart arası faulleri de deneyimsizliğinden kaçırdı.

ÖNE ÇIKANLAR