Kaydet
a- | +A

Ankara''daki oyunun öncesinde "kim kazanır, kim kaybeder" muhasebesinin çok üstünde "eksikler" tartışması yaşandı. F.Bahçe eksik ise, bana göre Gökhan Gönül, Aurelio ve Semih eksikti. A.Gücü''ndeki en ciddi eksiklik Kirita''nın olmayışı idi. Ama F.Bahçe''nin rakibiyle kıyaslanmayacak derecedeki zengin kadrosundan koca bir ilk yarıya tek bir pozisyon gelemedi. Buna karşılık A.Gücü yarım buçuk o da ikinci toptan bir pozisyon bulur gibi oldu. Son günlerin futbol açısından en fakir oyununda evsahibi, F.Bahçe''yi hangi oyunculardan kurulu olursa olsun, nasıl frenleyeceğini keşfetmişti. Ön liberolara yapılacak uzaktaki baskı yakındaki Alex''le Kezman''ı da oyundan çıkartabiliyordu. Burada kenar adamların başrole soyunması gerekirdi. Gökhan Gönül olmayınca, o da olmadı. Uğur''la Vederson zaten uyuşmazlık içinde bir kargaşanın görüntüsünü sergilediler. Sadece Kazım ilk 15 dakikadaki taşımalarıyla bir rüzgar estirdi ama o da yakın oyunda teslim olunca müsabaka çok ve boşuna pas yapılan, futbol dışı bir görüntüye büründü.

Bu arada maçın hemen ilk dakikalarında Alex''in kullandığı bir duran topta, İlkem''in Önder''in üzerine sıçrayışı maçın hakemi tarafından penaltı noktasına taşınması gereken bir ihlaldi ama Türkiye''de daha bunlara düdük çalacak hakemlere rastlayamadık. Aurelio''nun yokluğunda ise F.Bahçe''nin top çalma oranı da düştü. Ama ilk yarı için en çarpıcı (!) görüntü Kezman idi. Hani şu "Batman" diyorlar ya, acaba onu değiştirip o da yenilerine uymaz da eskilerin "Vatman"ı mı desek daha mı doğru olur? Ama sağolsun bizim spor basını hâlâ "Batman"de ısrar edip duruyor.

İkinci yarı bakalım teknik direktörler neler yapacaklardı, oyunun adını futbola dönüştürmek için... Zico büyük bir maharetle (!) Kemal''i alıp, 62.dakikada İlhan''ı ileri sürerek orta sahasını neredeyse tamamen ortadan kaldırdı. Sanki Kezman çok önemli işler yapıyormuş gibi yanına bir de neredeyse hiç lig maçı oynamamış ikinci santrforu sürdü. Bu değişiklik, top yapmada en küçük bir hüneri olmayan A.Gücü takımına top yaparak öne çıkma şansını sundu. Nitekim 8 dakika içinde 76''dan 84''e kadar A.Gücü takımı kaleci Serdar''la penaltı noktası civarlarında 3 defa karşı karşıya kaldı. Bunların hepsinde de A.Gücülü futbolcuların teknik eksikliği yatıyor olmasının yanısıra çokça da, neredeyse 6 aydır oynamamış bir kalecinin yüreği ve reflekslerinin pozisyonları önleyişi vardı.

A.Gücü''nün değişikliği hiçbir rüzgar estiremezken, Uğur''un yerine Ali Bilgin''in, Kazım''ın yerine de Deivid''in girişleri F.Bahçe takımında Alex''le, Kezman''ın Zico''nun torpilli oyuncuları olduklarının açık kanıtı idi. Özetlersek orta sahasını boşaltıp hem de Aurelio''suz oynamasına rağmen bunu yaparak çift santrfora dönen Zico''nun intihar teşebbüsü cezasız kalıyordu.

>> BENİM YILDIZIM Dün akşamki futboldan başka herşeye benzeyen karşılaşmanın yıldızı 4 tane yüzde yüz A.Gücü pozisyonunun skor tabelasına yazılmasını engelleyen kaleci Serdar idi.

ÖNE ÇIKANLAR