F.Bahçe''nin Bursaspor gibi hiç bir tarafı işlemeyen bir takımı çabucacık mideye indirdiği kupa maçından sonra spor basınımızın mümtaz (!) kalemleri neler neler yazmışlardı. Methiyelerin biri bin paraydı. Hele Selçuk Yula, yazısının başlığını Alex''e ithaf ederek, "Ustayı selamlayın" diye koymuştu. Öyle ya, Bursa''nın savunma ve kaleci gafletlerinden kendi takımının antrenmanında bile kolayca atamayacağı golleri atan Alex, şimdi ben Selçuk Yula''ya soruyorum: Acaba dün akşam kendisini selamlamamız için neden ortalıklarda görünmedi? Hatta ve hatta takımı ikinci golü yedikten sonra kulübeyi ve arkadaşlarını terk ederek soyunma odasına kaçışının selamlanacak bir usta hareketi olup olmadığını da sormak isterim. Futbol oyununun 2009 yılında 1955 model oynandığını sananlar, dün akşam yeni bir ders almışlardır. Tamam Emre çok etkili olamadı, Deniz çok top getiremedi, Kazım-Vederson gibiler gol atamadılar ama sanırım dün akşam Olimpiyat Stadı''nın fırtınalı atmosferinde Alex''den daha haysiyetlice oynadılar.
Belediye bana göre Cüneyt hocanın yanlış kırmızı kartına rağmen, hem de ikinci yarıyı fırtına altında oynarken takım savunmasının, yardımlaşmanın F.Bahçe''ye çok acı bir dersini daha verdi. Aragones usta Güiza''nın Bursa''daki palavra golüne fazla kanmış olacak ki, Semih''i harcama operasyonunda kendinden önceki teknik direktörlere neredeyse taş çıkarmaya başladı.
F.Bahçe''nin eldeki orta alan kapasitesiyle hiç bir zaman takım oyunu oynamasının, ne öne ne arkaya dengeli gidebilmesinin mümkün olmadığını defalarca yazdık, çizdik, söyledik. Ama bizim spor medyamızdaki amigo yazarlar bir-iki palavra galibiyet ve golden sonra F.Bahçe''ye baharın değil, yazın bile geldiğini müjdeleyecek kadar ciddi gaflet sergilediler.
Eğer 100 milyon euroluk takım, maliyeti 10 milyon euro bile olmayan bir takımın 10 kişilik kadrosunu dahi yenemiyorsa, ne rüzgârı, ne sahayı bahane etme hakkına sahip değildir.
Abdullah Avcı 15 gün evvel ne demişti?
Benim takımımda Alex veya Lincoln olsa ikisini de oynatmam.
Doğru söze ne denir?
Ustaya saygılar!..

