At üstünde arya! Fatih sahneye Çilli’yle çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
At üstünde arya! Fatih sahneye Çilli’yle çıktı

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) sahnelediği “II. Mehmet Operası”, önceki gece AKM’de prömiyer yaptı

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ-

 İtalyan besteci Gioachino Rossini ve librettist Cesare della Valle tarafından kaleme alınan opera, Renato Bonajuto’nun rejisiyle sahnelendi. İDOB Orkestrasını İtalyan şef Alessandro de Marchi idare ederken II. Mehmed rolünde opera sanatçısı Burak Bilgili yer aldı. Gecede sahnede sıra dışı bir “oyuncu” da vardı! Samandıra Kenanbey Çiftliği’nden seçilen Çilli adlı hayvan, Fatih Sultan Mehmed’in atı olarak sahneye çıktı. Sanatçı Bilgili, at üstünde arya seslendirdi. 

İTALYAN HAYALLERİ

3 Aralık 1820 tarihinde Napoli’deki Teatro di San Carlo’da ilk defa sahnelenen orijinal adı “Maometto II” olan iki perdelik opera, İtalyanların Sultan Fatih’e alakasını gösteriyor. Vaktizamanında başarısız olan ve defalarca revizeleri yapılan eser, büyük hükümdarın 1470’te Venedik hâkimiyetindeki Eğriboz adasının kuşatması sırasında tanıştığı varsayılan Anna ile olan hayali hikâyesini konu alıyor.

Batılı bir bakış açısıyla şekillen eserdeki kurguda gerçek kimliğini bilmeden Fatih Sultan Mehmed’e âşık olan Venedikli Anna, babasına ve ülkesine olan sadakati ile Türk sultanına olan aşkı arasında bir tercih yapmak zorunda kalıyor. Eser,28 Şubat’ta ve önümüzdeki aylarda AKM’de seyirciyle buluşmaya devam edecek. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...