Ateşizâde'nin arşivi dijital ortamda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ateşizâde'nin arşivi dijital ortamda

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Osmanlıda Maârif Vekâletinde başkâtip olarak çalışmış Ateşizâde Mehmed Bedreddin Selçûkî’nin (1868-1926) arşivi, Salt Araştırma Eğitim Arşivi’ne eklendi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Ateşizâde’nin yazışmaları ve aile fotoğraflarının yanı sıra vekâlette görev yapmış yaklaşık 7 bin şahsın biyografisi ve eğitim ile alakalı kitap taslaklarını bir araya getiren arşiv, “archives.saltresearch.org” internet adresinde erişime açıldı.

Eğitim konusuna odaklanan koleksiyon, 1890-1925 tarihli belgeleri içine alıyor. Bu dokümanlar Osmanlı İmparatorluğu’nun farklı kurumlarında vazife yapan doktor, yüzbaşı, onbaşı, kolağası, ferik, binbaşı, kaymakam, kumandan, sanatçı, tercüman ve ressamların çalışma hayatına dair hikâyeleri ihtiva ediyor.

Sultan Abdülaziz’in kızı Nazime Sultan’ın kahvecibaşısı Ali Rıza Efendi’nin oğlu olan Ateşizâde Mehmed Bedreddin Selçûkî, arşivciliğiyle tanınıyor. Salt’ın “Sanat”, “Mimarlık ve Tasarım” ile “Kent, Toplum ve Ekonomi” başlıkları altında derlediği dijital arşivler toplamda iki milyonun üzerinde belgeyi bir araya getiriyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...