Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz
Başlık ResmiCumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin: Mescid-i Aksa kirmizi çizgimiz

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fatih Merkez Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Kalın, "Mescid-i Aksa'da yaşanan hadiseleri şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kırmızı çizgimiz olduğunun altını çizmek istiyorum'' diye konuştu.

Kaydet
|

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın saat 24.00 sıralarında Fatih Belediyesi'nin Merkez Kütüphanesi'nde gençlerle buluştu. Programa Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ev sahipliği yaptı. Kütüphaneye gelen Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, kütüphane içerisinde kısa bir gezinti yaptı.

"İSTANBUL, MÜTHİŞ İMKAN VE FIRSATLAR SUNAN BİR ŞEHİRDİR"

Programın açılış konuşmasını yapan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, "İstanbul; okullarınız, fakülteleriniz dışında kendinizi geliştirmeniz için, size müthiş imkan ve fırsatlar sunan bir şehirdir. Sizi bilgisiyle, görgüsüyle, sanatıyla donatan, dolduran bir şehirdir. Kanımca bilgiye ulaşmanın bir yolu da yaşanmış tecrübe ve deneyimlere kulak vermektir" olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın'ın büyük tecrübelerle etkinliğe katkı sağlayacağını belirten Turan, gençler için benzer organizasyonlar yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz
Başlık ResmiCumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz

"MESCİD-İ AKSA KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın açılış konuşmasından sonra sözü alan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, konuşmasına Mescid-i Aksa'nın önemi ile başladı. Konuşmasında Kalın, "Mescid-i Aksa'da ki yaşanan hadiseleri de şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kırmızı çizgimiz olduğunun altını çizmek istiyorum'' diye konuştu.

Konuşmasının devamında modern dönemle bir takım kafa karışıklığının olduğunu belirten Kalın, "İyi yaşam sadece maddi değil, maddi ihtiyaçlar da önemli tabii ki ama insanın daha ötesine ihtiyaç var. Eşrefi mahlukat olduğuna inanıyorsa insan akıl ve erdemle ortak bir yaşam biçimi kurmaya çalışmalı" ifadelerini kullandı.

"KURTULUŞU BAŞKA YERDE ARIYORSA KENDİNİ KAYBETMEYE MAHKUMDUR"

Bir gencin son dönemlerde yurt dışına gitmek isteyen birçok genç olduğuna ve bu konuda fikrinin sorulması üzerine Kalın, "Türkiye gençlerin yetişmesi için muazzam imkanlar sunuyor. Üniversite, internet altyapısı, teknolojik yenilikler ve diğer alanlarda son 20 yılda önemli mesafe kat edildi. Elbette yurt dışına gidebilsin gençler uluslararası tecrübe kazansın ama kurtuluşu başka yerde arıyorsa kendini kaybetmeye mahkumdur'" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın gençlerle bir süre sohbet ettikten sonra program sona erdi.

BAKMADAN GEÇME
İbrahim Kalın: Türkiye çözüm için hazır
HABER

İbrahim Kalın: Türkiye çözüm için hazır

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.