Deprem bölgesinde tarihi eserlere kafesli koruma

- Güncelleme:
Deprem bölgesinde tarihi eserlere kafesli koruma

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay Arkeoloji Müzesi’ndeki eserlerin muhtemel yeni artçı depremlerde zarar görmemesi için ilave tedbirler alındı...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Hitit Kralı II. Şuppiluliuma’nın 3 bin yıllık heykelinin de aralarında olduğu tarihî eserler, özel kafesler ve malzemelerle korunmaya başladı.

Sosyal medyada paylaşım yapan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, “Devam eden depremler ve artçı sarsıntılar sebebiyle Hatay Arkeoloji Müzemizdeki Şuppiluliuma heykeli, Arsuz stelleri ve benzeri eserlerimiz için ilave tedbirler aldık” ifadelerini kullandı.

İHYA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Öte yandan açıklamalarda bulunan Yahya Coşkun, deprem bölgesindeki şehirlerde hasar gören kültür varlıklarının yeniden ihya çalışmalarını, konunun bütün paydaşları ile yürüteceklerini söyledi. Coşkun, Antakya’daki yaklaşık 800 tescilli kültür varlığının üçte birinin yıkık ya da ağır hasarlı, önemli bir kısmının ise orta hasarlı olduğunu, hiç yıkım olmayanların da bulunduğunu belirterek, “Ama her depremle listemiz yeniden düzenleniyor. Arkadaşlarımız da yeni baştan başlayıp bir değişiklik var mı diye kontrol ediyor. Az az da olsa listemizde değişiklikler oluyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...