Cannes'da farklı yarış: DiCaprio’nun filmi 9 dakika alkışlandı

- Güncelleme:
Cannes'da farklı yarış: DiCaprio’nun filmi 9 dakika alkışlandı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Leonardo DiCaprio’nun başrolde yer aldığı Western suç dramı “Killers of the Flower Moon” Cannes’da ilk kez gösterildi. İzleyici ünlü aktörü 9 dakika boyunca ayakta alkışladı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - 76. defa düzenlenen Cannes Film Festivali’nde aralarında Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filminin de yer aldığı 21 film, “Altın Palmiye” mükâfatı için yarışıyor. Festivalde dün de meşhur ABD’li yönetmen Martin Scorsese’nin merakla beklenen son filmi “Killers of The Flower Moon” gösterildi. Leonardo DiCaprio’nun da rol aldığı eser, 9 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Yönetmen Scorsese “Hayatımda daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım” dedi.

TÜRK SİNEMASI DÜNYAYA TANITILIYOR

Öte yandan Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı (BKSV) tarafından organize edilen Türkiye standı da festivalde yerini aldı. Stantta yapımı tamamlanan, proje veya geliştirme aşamasında olan film projeleri uluslararası arenada ilgilisiyle buluşuyor. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, Türkiye standına sinema profesyonelleri tarafından gösterilen yoğun alakanın kendilerini memnun ettiğini söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...