Romanlara konu olan Orient Express Türkiye'de! Biletleri saniyeler içinde tükeniyor...
Biletleri saniyeler içinde tükenen ve Agatha Christie'nin 'Doğu Ekspresi'nde Cinayet' adlı romanına konu olan Venice Simplon Orient Express treni, Türkiye'ye giriş yaptı.
Dünyaca ünlü romanlara konu olan ve büyük ilgi gören tarihi Venice Simplon Orient Express treni Paris'ten hareket etti. Budapeşte ve Bükreş duraklarının ardından Türkiye'ye ulaşan trendeki 57 yolcu, garda halk oyunları ekibi tarafından karşılandı.
İngiliz polisiye edebiyatının önemli yazarlarından Agatha Christie'nin "Doğu Ekspresi'nde Cinayet" adlı romanına konu olan ve büyük ilgi gören tren, 2 Haziran'da yola çıkmıştı.
5 GECELİK YOLCULUĞA 40 PERSONELLE HİZMET
Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Budapeşte ve Bükreş'in ardından Türkiye'ye giriş yaptıklarını aktaran Tren sefer yetkilisi Wolfgang Eipeldauer "Yolculuğumuzu İstanbul'da tamamlayacağız. Venice Simplon Orient Express uzun yıllardan beri İstanbul'a geliyor. Personel ve yolcular için bu mistik yolculuğun bir parçası olmak her zaman büyük zevk. 5 gecelik bir yolculuk. Yolcularımıza 40 personelimizle hizmet ediyoruz." dedi.
"İSTANBUL'DA ZAMAN GEÇİRMEYİ İPLE ÇEKİYORUZ"
Yolculardan ABD vatandaşı Janet Mattar da harika bir yolculuk yaptıklarını söyledi.
Muhteşem tarihi trenle seyahat ettiklerini anlatan Mattar, "Paris'te harika birkaç gün geçirdik. Budapeşte ve Bükreş harikaydı. İstanbul'da zaman geçirmeyi iple çekiyoruz" dedi.
Yolculuğun tarihte geri gitmeye benzediğini belirten Mattar, "Kendimizi çok değerli hissettik. Trenin içi çok konforlu ve güzel. İstanbul'da her turistin yaptığı gibi Ayasofya, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Sultanahmet Camisi, İstanbul Boğazı ve bizlere tavsiye edilen yerleri görmek istiyoruz" diye konuştu. Mattar, kendilerini karşılayan dans ekibini de teşekkür etti.
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK GİBİ...
ABD vatandaşı Ann Stern de 1920'lere uygun güzel bir dekorasyonu olan treni kelimelerle tarif etmenin zor olduğunu, seyahatin lüks içinde o zamanlarda yolculuk yapmak gibi olduğunu belirtti. Stern, hat boyunca tanıştığı insanların sıcak ve misafirperver olduğunu söyledi.
"İSTANBUL'DA GELENEKSEL DURAKLARA UĞRAYACAĞIZ"
Bryan Stern de kendilerini simgesel trenin yolcuları oldukları için şanslı hissettiklerini belirterek, "Zamanda yolculuk yapıyor gibiyiz. Yolculuktan çok hoşlandık, yolculuk sırasında doğayı seyretmek de güzeldi. Hamama, çarşılara, Sultanahmet Camisi'ne gideceğiz ve diğer geleneksel duraklara uğrayacağız. İstanbul'a ilk gelişimiz. Bu muhteşem şehrin tarihini görmek istedik" diye konuştu.
Tren, pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından son durağı olan İstanbul'a hareket etti. Trenin öğleden sonra İstanbul'da olması planlanıyor. (Kaynak: Anadolu Ajansı)
