Adana Tiyatro Festivali'nde geri sayım

Adana Tiyatro Festivali'nde geri sayım

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 15. defa kapılarını açmaya hazırlanıyor. 27 Mart'ta, Adana HiltonSA otelinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın yanı sıra seçkin davetlilerin katılımıyla açılacak festival, 30 Nisan'a kadar devam edecek.

Sefa KOYUNCU-İSTANBUL
Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde 15'inci kez perdelerini açmaya hazırlanıyor.
Festivalin açılış töreni Adana HiltonSA otelinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu, Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in yanı sıra seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Festival, dünyaca ünlü topluluk İtalyan Studio Festi'nin gösterisiyle başlayacak. Geçtiğimiz yıllarda Taşköprü ve Seyhan Nehri'nin büyülü atmosferinde sundukları performanslarla izleyenleri kendisine hayran bırakan Studio Festi, bu yıl "Su ve Ateş Anıları" gösterisiyle yine unutulmaz bir görsel ziyafet yaşatacak.
##tgvideo##

23 Tiyatro Topluluğu Sahneye Çıkacak

Adana Tiyatro Festivali, bir ay boyunca Türkiye'den 16, yurt dışından 7 olmak üzere toplam 23 farklı oyun ile sanatseverleri tiyatronun büyülü dünyasına çekecek. Festivale bu yıl yurt dışından İtalya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Gürcistan, Hollanda ve İngiltere'den tiyatro toplulukları katılacak.
Dünyaca ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare tarafından kurulan Globe Tiyatrosu, Türkiye'de ilk kez sahneye çıkacak. Topluluk, Shakespeare'in "Kral Lear" oyunuyla festivalin 15'inci yılına damgasını vuracak.
Dünyada "Kara Tiyatroyu" ilk kez gerçekleştiren grup olma özelliğini taşıyan Çek Cumhuriyeti'nin Srnec Black Light Tiyatrosu, "Seçkiler" adlı oyunuyla izleyicilere farklı oyunlardan oluşan kısa seçkiler sunacak.
Hindistan'ın popüler ve Bollywood kültürüyle köklü geleneklerini bir araya getiren Taj Ekspres "Aşkın Yeni Adresi" oyunuyla seyircileri Hindistan'a doğru bir yolculuğa çıkarırken Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu ise "Bütün Oğullarım" ile çağdaş bir aile dramını sahneye taşıyacak.
Geçtiğimiz yıllarda sergiledikleri gösterilerle Adana sokaklarında izleyicileri kendisine hayran bırakan Hollandalı Close Act, bu yıl da festivalin kapanışını muhteşem bir gösteriyle yapacak. Festival, 30 Nisan 2013 tarihinde grubun "İstila" adlı sokak gösterisi ile sona erecek.

Gençlerden Alternatif Tiyatro Örnekleri

Festival programı kapsamında, geçtiğimiz yıl ilk kez seyirci ile buluşan "Fuaye Genç Sahne Etkinlikleri" bu yıl da Türkiye'deki genç tiyatro topluluklarını ağırlamaya, alternatif tiyatro örneklerini Adanalı tiyatro severlerle buluşturmaya devam edecek.
Festivalde ayrıca tiyatroya gönül vermiş katılımcılar için; danstan, tiyatro yazarlığına, güzel ve etkili konuşmadan, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun mihenk taşı ortaoyunu ve gölge oyununa kadar birçok farklı konuda Atölye Çalışmaları düzenlenecek.

330 binden Fazla Seyirci

Adana Tiyatro Festivali 14 yılda 66 farklı ülkeden 70 seçkin yabancı tiyatro grubunu ağırladı. Yerli özel tiyatro ve Devlet Tiyatrosu bölge oyunları ile birlikte toplamda 248 oyun ve 525 temsil düzenlendi. Sadece Adanalı sanatseverlerin değil Türkiye'nin birçok yerinden seyircinin de akın ettiği festival, bugüne kadar 330 binden fazla seyirci tarafından izlendi.
Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Tarih : 27 Mart - 30 Nisan 2013
Yer : Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi (Adana) / Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (İstanbul)
www.sabancivakfi.org

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...