Cemal Süreya’nın çizimleri ilk defa sergilenecek

Cemal Süreya’nın çizimleri ilk defa sergilenecek

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk şiirinin tanınmış isimlerinden Cemal Süreya, ölümünün 30’uncu yılında, kendi çizimlerinin ve sanatçıların yorumlarının bulunduğu bir sergi ile anılacak.

MURAT ÖZTEKİN

Küçükçekmece Atakent Kültür ve Sanat Merkezinde 8 Ocak’ta kapılarını açacak ‘Hayat Kısa Kuşlar Uçuyor, Cemal Süreya’yı Anlamak’ adlı sergide, şairin el çizimleri ilk defa görülecek. Sergide Devrim Erbil, Fırat Neziroğlu, Balkan Naci İslimyeli, Turgay Kantürk ve Metin Üstündağ’ın da aralarında olduğu günümüz sanatçılarından 40 ismin, edebiyatçıyı ele aldığı eserler de sergilenecek. Ayrıca açılış akşamı Babazula’nın kurucusu Murat Ertel, Esma Ertel ve Orhan Alkaya da ortak performansları ile Süreya’nın şiirlerini müzikle buluşturacak. Fotoğraf, resim, video, enstalasyon ve seramik çalışmalarının yer aldığı isimli sergi, 9 Şubat’a kadar açık kalacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...