Paralar eşliğinde tarihte yolculuk

Paralar eşliğinde tarihte yolculuk

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yapı Kredi Müzesi, yenilenen teşhirini “Koleksiyonlardan Bir Seçki” temasıyla Müzeler Haftasında ziyaretçilerle buluşturdu.

MURAT ÖZTEKİN

Konsept ve temasını müze müdürü Nihat Tekdemir’in tespit ettiği yeni teşhirin bilimsel danışmanlığı Prof. Dr. Oğuz Tekin yaptı. Beyoğlu’ndaki müzenin koleksiyonları numizmatik ve etnografik olmak üzere iki ana kısımda gezilebiliyor. Müzede farklı dönemlere ait sikkeler, tombaklar, gümüş eşyalar, cep saatleri ve M. Kemal Atatürk’e ait eşyalar ziyaretçilere sunuluyor.

55 BİN PARÇALIK SİKKE KOLEKSİYONU
Yapı Kredi Müzesi sikke koleksiyonu ise, dünyanın önemli özel koleksiyonları arasında sayılıyor. Elli beş bin parçadan meydana gelen sikke koleksiyonu sayesinde, MÖ 7. yüzyıldaki Lidyalılardan günümüze tarihin bütün katmanlarını kronolojik olarak takip etmek mümkün oluyor. Koleksiyon içinden seçilen 250 adet elektron, altın, gümüş ve bakır sikke ile paranın tarihî yolculuğu müze ziyaretçilerine aktarılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...