Çocukları salgına yakalanan Bergüzar Korel takipçilerini uyardı: Acilen antibiyotik tedavisine başlanmalıymış

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çocukları salgına yakalanan Bergüzar Korel takipçilerini uyardı: Acilen antibiyotik tedavisine başlanmalıymış

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eşi Halit Ergenç ile İngiltere’ye yerleşen Bergüzar Korel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla çocuklarının kızıl salgınına yakalandığını duyurdu. Evinden paylaşım yapan oyuncu, takipçilerini uyarmayı ihmal etmedi.

‘Binbir Gece’ , ‘Muhteşem Yüzyıl’ , ‘Vatanım Sensin’ gibi yapımlarda oynayan ve son olarak ‘Düğüm’ dizisinde rol alan Bergüzar Korel, takipçilerini kızıl salgını konusunda uyardı. 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla adından sık sık söz ettiren Bergüzar Korel, Türkiye-İngiltere arası mekik dokuyor. Bir süre önce ailesiyle Londra’ya taşınan Korel, dizi projeleri için Türkiye’ye geliyor.

KÖTÜ HABERİ VERDİ

3 çocuk sahibi oyuncu, son olarak Instagram’daki paylaşımıyla gündeme geldi. Korel, ortanca oğlu Han ve küçük kızı Leyla’nın kızıl salgınına yakalandığını duyurdu. 
Sosyal medyadan paylaşım yapan Korel, “Bugüne kadar iyi idare etmiştik ama hastalıktan nasibimizi aldık. Buradaki kızıl salgınına yakalandı ortancam, kızın da gece kulağı ağrıdı, belki ona bir şey geçmiştir diye okula yollamadım, iyi ki yollamamışım. Burada yaşayanları uyarmak istedim. Ateş, boğaz ağrısı, kırmızı döküntü, dikkatli olup antibiyotik tedavisine başlanması gerekiyormuş acilen, biz başladık” dedi. 

Çocukları salgına yakalanan Bergüzar Korel takipçilerini uyardı: Acilen antibiyotik tedavisine başlanmalıymış

“BURADA YAŞAYANLAR VARSA BELKİ YARDIMI OLUR”

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Korel çocuklarının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Erken müdahalenin önemine dikkat çeken isim, şu uyarıyı yaptı: 

“Çokça merak edenler olmuş. Bebekler iyi, ateş düştü, vücuttaki o irmik ya da kum dökülmüş hissi devam. Kızarıklık azaldı, antibiyotik ile aynı anda antihistaminik veriyorum çünkü kaşıntısı var. Boğaz ağrısı daha az. Bunları yazıyorum, burada yaşayanlar varsa belki bir yardımı olur, korkmasınlar diye. Scarlet fever (kızıl hastalığı) salgını şu an çok fazla, hemen müdahale etmek önemli. Burada doktorumuz her zaman telefonumuzun ucunda.”

KIZIL HASTALIĞI NEDİR?

Bakterinin ürettiği bazı toksinlere bağlı olarak ciltte döküntü, ciltte soyulma ve yüksek ateşle seyreden döküntülü hastalığa kızıl hastalığı adı verilir. Kızıl hastalığı, bakterinin üst solunum yollarına yerleşme eğilimi nedeniyle, damlacık yoluyla başkalarına hızla bulaşabilir. Hastalık kendini yüksek ateş, titreme, halsizlik gibi belirtilerle gösterir. 

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...