Son dakika: Kanser tedavisi gören Billur Kalkavan hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Kanser tedavisi gören Billur Kalkavan hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve akciğer kanseri tedavisi gören Billur Kalkavan, 59 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi yönetmen Hamdi Alkan duyurdu. Alkan, paylaşımında "Çok üzgünüm… Işıklar içinde uyu canım Billur..." ifadelerini kullandı.

Oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Kemoterapi alan ünlü isim, 59 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

HAMDİ ALKAN: "ÇOK ÜZGÜNÜM"

Ünlü ismin vefat haberini oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan duyurdu. Sosyal medyadan paylaşım yapan Alkan, "Çok üzgünüm… Işıklar içinde uyu canım Billur..." ifadelerini kullandı.

HASTALIĞINI BÖYLE ÖĞRENMİŞTİ

Daha önce verdiği bir röportajda hastalığı nasıl öğrendiğini açıklayan Billur Kalkavan şunları söylemişti:

“Ocak ayında covid olmuştum. Ayakta geçirdim Ama sonrasında nefesimde bir sıkıntı oldu. Nefes alırken içim sıkışıyordu. Oysa ben sigara bile içmem. Hatta nezle dahi olmazdım. 'Kovid hasar bırakıyor' diyorlardı, ben de öyle sandım.”

Sonrasında doktora gittiğini belirten ve çekilen film sonucu kanser olduğunu öğrenen Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ameliyat yerine kemoterapiyi uygun gördüler. Şimdi üçüncü kemoterapiyi alacağım. Tedavi sürecim çok iyi gidiyor. Bir anlamda koronaya müteşekkirim, hastalanmasam belki de kanseri çok daha geç fark edecektik.”

Son dakika: Kanser tedavisi gören Billur Kalkavan hayatını kaybetti

Billur Kalkavan’ın kanser olduğu yakın arkadaşının Hamdi Alkan’ın sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıkmıştı. Alkan paylaşımıyla Billur Kalkavan’ın kansere yakalandığını bildirmişti. Ünlü yönetmen sosyal medya hesabından “Canım dostum Billur Kalkavan'a acil şifalar diliyorum. Güzel yüreğin ve enerjin bu hastalığı yenecektir. Daima yanındayım” notunu düşmüştü.

Son dakika: Kanser tedavisi gören Billur Kalkavan hayatını kaybetti

BİLLUR KALKAVAN KİMDİR?

Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962’de İstanbul’da doğdu. Kadıköy Maarif Koleji'nde eğitim aldı. Şiseyi okuduğu sırada okulu bıraktı. 1984'te Amerika'da liseyi bitirme sınavlarına girdi.

16 yaşında bir mağazada çalışmaya başladı. Sonrasında ise özel bir şirkette çalışmaya devam etti. 18 yaşındayken Güneş Gazetesi'nde Güneri Civaoğlu'nun sekreteri olarak görev yaptı. Güneri Civaoğlu'nun gazetesi satılınca Amerika'ya gitti ve 4 sene kalıp geri döndü.

Ardından sinema dünyasına atıldı. 1969 yılında “Ayrı Dünyalar” adlı filmde ilk kez rol aldı. 1980 yılından itibaren tiyatroya ağırlık verdi. 2000 yılında ''Marion ile Muhammed" adlı tiyatro oyununda oynadı. 2010 yılında 'Konuşmazsak Çatlarım' adlı programı sundu. 2012 yılında haftanın 5 günü 00:00-01:00 arası program yaptı. 2012 yılında TV8'de yayınlanan ve çekimleri Kenya'da yapılan Trophy Türk adlı yarışma programında yer aldı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...