Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç liderle video konferans

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç liderle video konferans

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile video konferans görüşmesi yaptı.

İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nden gerçekleştirilen dörtlü zirvede yeni tip koronavirüs ile mücadele bağlamında ortak hareket imkânları, Suriye krizinin çözüm yolları, İdlib’e yönelik insani yardım usulleri, sığınmacı meselesi, Libya’daki son durum, Avrupa Birliği’nin durumu ile Türkiye-AB ilişkileri ele alındı.
Erdoğan, video konferansa ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Zirvede koronavirüs ile mücadeleden İdlib’de yaşanan insani durum başta olmak üzere Suriye krizinin çözüm yollarına, sığınmacı meselesinden Türkiye-AB ilişkilerine kadar pek çok konuda kapsamlı değerlendirmeler yapma imkânı bulduk. Bölgesel ve küresel düzeyde içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, diplomasiyi ve iş birliği mekanizmalarını daha aktif bir biçimde işletecek, sorunlarımızı bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”
Daha önce İstanbul’da yapılması planlanan zirve, koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde video konferans ile gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...