Afet Fonu teklifi TBMM’ye sunuldu

- Güncelleme:
Afet Fonu teklifi TBMM’ye sunuldu

Politika Haberleri

Deprem bölgesinde ve çevresinde güvenli yerleşim yerleri inşa etmeye yönelik çalışmalar için gerekli kaynağın sağlanması, yönetilmesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılması maksadıyla Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak.

HABER MERKEZİ ANKARA - AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifine göre Afet Fonu, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olacak. Teklif ile tabii afetler sebebiyle genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen alanlardaki plan, yapım ve benzeri her türlü imar işleri, altyapı ve üstyapı çalışmaları için kaynak sağlanması öngörülüyor.

Bu çerçevede her nevi nakdî bağış, yardım, hibe, bütçeye konulacak ödenek ile yurt içi ve yurt dışı piyasalardan sağlanacak finansman ve kaynaklar Afet Yeniden İmar Fonu’nda bir araya getirilerek ilgili proje ve harcamalar için kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılacak.

Teklifin gerekçesinde “Deprem sonrası şehirlerimizin hızla ayağa kalkabilmesini temin için kurulacak Afet Yeniden İmar Fonu şeffaf bir yönetim ile işleyecek ve afet sonrası iyileştirmeler için uzun vadeli kaynak sağlayacaktır” denildi. Teklife göre fon, bağımsız denetim standartlarına uygun olarak denetlenecek. Fon kaynakları ve aktarımlarına dair mali veriler en geç üçer aylık dönemler itibarıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...