Akşener: Emekli ikramiyelerinin 7 bin TL'ye çıkarılması için kanun teklifi verdik

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akşener: Emekli ikramiyelerinin 7 bin TL'ye çıkarılması için kanun teklifi verdik

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

3 bin liralık emekli ikramiyesinin yetersiz olduğunu belirten İyi Parti lideri Meral Akşener, ikramiyelerin 7 bin TL olması için kanun teklifi verdiklerini söyledi. Tüm emekli maaşlarına da 11 bin lira seyyanen zam yapılması için çağrı yapan Akşener, "Böylece hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz." dedi.

İyi Parti lideri Meral Akşener, partisini grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Emekli vatandaşlara verilen 3 bin liralık bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu söyleyen Akşener, bu konuda kanun teklifi verdiklerini söyledi. Akşener, ayrıca hükümete emeklilere seyyanen zam çağrısı yaptı. 

"EMEKLİ İKRAMİYELERİNİN 7 BİN LİRAYA ÇIKARILMASINI ÖNERDİK"

Emekli ikramiyelerini 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasını az bulan Akşener, "Meclis grubumuz komisyonda bir kanun teklifi verdi ve emekli bayram ikramiyesinin 7 bin liraya çıkartılmasını önerdi" dedi.

"TÜM EMEKLİLERE 11 BİN LİRA SEYYANEN ZAM YAPIN" 

Emekli maaşlarıyla ilgili de hükümete bir çağrıda bulunan Akşener, "Tüm emekli maaşlarına seyyanen 11 bin lira zam yapın. Böylece hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz. Bunun da yanında kök maaş işinden de derhal vazgeçin." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fikret türk21 Şubat 2024 15:46

Meral apla teşekkür ederiz ama yumurta küfesi taşımıyor sunuz bol kepçe vaat hoşa gidiyor,sizden isteğimiz illa bir şey yapacaksanız şu memur ve memur emeklisi ne yapılan zamlarda zorlanma yan bütçe biz kök maaşı düşük olanda niye zorlanır bir açıklama bekliyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...