Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerle buluştu: Bölge ayağa kalkana kadar dinlenmek yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerle buluştu: Bölge ayağa kalkana kadar dinlenmek yok

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı “En son hak sahibi depremzede vatandaşımız konutuna yerleşinceye kadar bize durmak, dinlenmek yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asrın felaketinin birinci yılında deprem bölgesindeki il ziyaretlerine dün Gaziantep ile devam etti. Gaziantep Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarının açılışına katılan Erdoğan “Açılışını yaptığımız hastanemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Eseri görüyorsunuz, biz söz verdik mi yaparız ama böyle yaparız. Öyle laf ola beri gele yok. Gaziantep’e ne yakışır? İşte böyle eserler yakışır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerle buluştu: Bölge ayağa kalkana kadar dinlenmek yok

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 3 bin 903’ü Gaziantep’te olmak üzere 53 binin üzerindeki vatandaşı rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gaziantep’in de aralarında olduğu 11 şehrimizin 124 ilçesiyle 7 bin köy ve mahallesini vuran 14 milyon insanı etkileyen asrın afetinin üzerinden bir yıl geçmişken yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsalıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten kazadan beladan muhafaza eylesin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerle buluştu: Bölge ayağa kalkana kadar dinlenmek yok

Erdoğan, hastane kreşinde çocuklarla oyun oynadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerle buluştu: Bölge ayağa kalkana kadar dinlenmek yok

Cumhurbaşkanı tedavi gören miniklere moral verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra İslâhiye ilçesindeki Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne video konferans ile bağlandı. Sis sebebiyle ilçeye gidemeyen Erdoğan şunları kaydetti:

Seçim gündeminin deprem gündeminin önüne geçmesine fırsat vermedik. Depremin ardından bir sene geçmiş olsa da toprağa verdiğimiz her canımızın acısını hissediyoruz. 10 bin 90’ı şehirde 608’i kırsalda olmak üzere konutlarımızın kurasını çekiyoruz. En son hak sahibi vatandaşımız konutuna yerleşinceye kadar bize durmak dinlenmek yok. Gaziantep’te 14 bin konutumuzun yapımı hızla sürüyor. Bunları da söz verdiğimiz şekilde tamamlayarak, hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz.

EN ZORU GERİDE BIRAKTIK

Türkiye en zor olanı alnının akı ile geride bırakmıştır. Sadece bir yılda çok ciddi mesafe katettik. 104 milyar doları maliyeti bulan felaket karşısında asla yılgınlığa kapılmadık.

Farklı projelerle süreci hızlandırmanın gayretindeyiz. Yerinde dönüşümde başvuru 255 bini aştı. Deprem bölgesindeki içme suyu, atık su, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi altyapı projeleri için yerel yönetimlere 56 milyar liralık hibe desteği sağlıyoruz. Büyük bir gayretle çalışarak en kısa sürede afet bölgemizi ayağa kaldıracağız. Türkiye çok güçlü bir devlettir. Çözümün parçası olmak yerine sorundan nemalananları Allah’a havale ediyoruz. Biz canla başla çalışmayı sürdürüyoruz. Kura ile yuvalarına kavuşan vatandaşlarımızı kutluyorum. Cumhurbaşkanı Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ‘’Şahinbey Millet Camii’’nin açılışını da gerçekleştirdi.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
KG 6 Şubat 2024 07:26

Şeriat Gelmeli Dertler Bitmeli

Sonraki Haber Yükleniyor...