Cumhuriyet Gazetesine karikatür tepkisi, 'Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?'

Cumhuriyet Gazetesine karikatür tepkisi, 'Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Charlie Hedbo'nun karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'ne sert çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçriğimiz günlerde saldırıya uğrayan ve bunun üzerine yeniden Peygamberimizin karikatürlerini yayınlayan Charlie Hedbo dergisinin kapağını yayınlayan Cumhuriyet Gazetesini çok sert bir dille eleştirdi. Erdoğan konuyla ilgili olarak "Sen hangi ülkedesin ya? Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman diyorsun. Sadece Müslümanların kutsalına değil, kimsenin kutsalına bu şekilde hakaret edemezsin" dedi.İşte o konuşmadan satır başları...

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


"ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ"
Fransa'da bir mizah dergisine yapılan saldırının arkasına sığınarak, İslam'ın kendisine, sevgili peygamberimize yönlendirilen nefret dalgasını endişeyle takip ediyoruz. Bizim girişimlerimize rağmen, medeniyetler çatışması tezi ete kemiğe büründürülmeye çalışılıyor. Ben İspanya Başbakanı, şu anda değil. Zapatero ile birlikte Medeniyetler İttifakı'nın temelini attık. Şu anda 146 ülke ve kurum buranın üyesidir. Biz buraya davet ederken, medeniyetler çatışmasını körüklemek isteyenlerin öne çıktığını gördük.
"ÖZGÜRLÜK DENMEZ BUNA"
Bizim dinimiz teröre müsaade etmez, terörün yeri yok. Ve kimsenin nbsp;de bizim dinimizi istismar etmek suretiyle yapmış oldukları terör eylemlerini kalkıp Müslümanlara fatura etme hakkı yok. Provokatif yayınlarıyla nam salmış bir dergiye, ki bu dergiyi Papa da lanetliyor. Bunun provokatif eylemlerini biliyor. Müslümanlar hakkında da Hristiyanlar hakkında da maalesef özgürlük denmez buna. Başkasının özgürlük alanının sınırlarının içerisine girerse orada terör estirmek denir. Düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır, benim özgürlük alanıma kadar. Benim özgürlük alanıma geldiğinde orada duracaksın ki benden de saygı göresin. Biz nasıl ki tüm peygamberleri saygın görüyor, aynen peygamberimize gösterdiğimiz saygıyı sevgiyi tüm peygamberlere gösteriyorsak, onun için biz herkesten aynı şeyi bekliyoruz.
"EĞER ONLAR ATEİSTSE BENİM KUTSALIMA SAYGI DUYACAK"
Efendim onlar ateist. Olabilir, eğer ateistse benim kutsalıma saygı duyacak. Duymuyorsa bunun toplumu tahrik anlamına gelir ki, tahrik de bir suçtur.
"SEN HANGİ ÜLKEDESİN YA"
Sen hangi ülkedesin ya? Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman diyorsun. Sadece Müslümanların kutsalına değil, kimsenin kutsalına bu şekilde hakaret edemezsin. Ve neymiş emniyet görevlileri gelmiş arama tarama yapmışlar. Vatandaş gelmiş tahrik ediyor. Böyle yaptığın sürece sen tahriki davet ediyorsun. Bunun kapısını sen açıyorsun. Ne yazık ki bu tür atılan adımlar, ülkenin birliğini beraberliğini de bozmaya yöneliktir. Müslümanların peygamberleri konusundaki hassasiyeti açıkça ortadayken ısrarla bunun üzerine gidilmesi kesinlikle düşünce hürriyetiyle ilgili değildir.
"BU DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜYLE İLGİLİ DEĞİLDİR"
Saldırı sonrasında ortaya konan tutum, karikatürlerin milyonlarca basılması da düşünce özgürlüğüyle ilgili de değildir. Burada tehlikeli oyunlar oynanıyor. Avrupa, iki dünya savaşıyla on milyonlarca insanın ölümüne yol açmıştı. Tarihten ders almayanların, bir medeniyetler savaşı çıkartmaya çalıştıklarından ben endişe ediyorum. İnsanlığın bu büyük yanlışa düşmeyeceğine inanıyorum."
CUMHURİYET YAZARLARI KÖŞESİNDE YAYINLAMIŞTI
Cumhuriyet gazetesi büyük bir provokasyona imza atararak, dünyada tüm Müslümanlarının büyük tepkisini çeken Charlie Hedbo çizimlerini iki yazarın da köşesinde yayınlamıştı. Yayınlanan karikatür tüm yurtta tepki çekerken bir çok vatandaş gazetenin önüne giderek protesto gösterilerinde bulunmuştu.
BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında, 14 Ocak'ta köşelerinde Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü yayınladıkları gerekçesiyle soruşturma başlattığı öğrenildi. Soruşturmanın, TCK'nın 216. maddesinde yer alan "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu gereğince res'en başlatıldığı öğrenildi. nbsp;
Öte yandan, Başsavcılığa söz konusu karikatüre ilişkin bugüne kadar 100'e yakın suç duyurusu yapıldığı belirtildi.
SUÇ DUYURUSU
Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi'nin Charlie Hebdo'nun karikatürlerini yayınlamasına tepki gösteren aralarında avukatların da bulunduğu bazı gruplar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaparak, köşelerinde Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürleri yayınlayan gazetenin iki köşe yazarı ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...