Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: Bu kadar ağır bir deprem senaryosunu hayal edemezdik

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: Bu kadar ağır bir deprem senaryosunu hayal edemezdik
Fotoğraf Başlığı Içisleri Bakan Yardimcisi Karaloglu: Bu kadar agir bir deprem senaryosunu hayal edemezdik

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede yapılan çalışmalarla ilgili konuştu. Karaloğlu, bu deprem senaryosunun hiç kimsenin hayal edemeyeceği kadar ağır olduğunu ifade ederek faturanın ağır olduğunu ancak milletin ve devletin birlikte hareket ederek bugüne kadar geldiğini söyledi. 

Kaydet
a- | +A

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AFAD ve göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bir dizi ziyaret ve inceleme için Kahramanmaraş'a gitti. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün de eşlik ettiği Karaloğlu, ilk olarak İl Afet Koordinasyon Merkezi'nde depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

'KENETLENDİK, BUGÜNE KADAR GELDİK'

Karaloğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede yaşamın normalleşmesi için yoğun çalışmalar yapıldığını belirterek, "6 Şubat için 'asrın felaketi' deniyor; aslında asrı da geçen, belki de insanlık tarihinin yazıldığı günden bu tarafa bildiğimiz bütün afetlerden daha büyük bir afeti yaşadık. Deprem ile ilgili biliyorsunuz; tatbikatlar, yazılan senaryolar üzerinden yapılır. Hiç kimse, bu kadar ağır bir deprem senaryosunu hayal edemezdi. Bizdeki senaryolar genelde şöyledir; bir şehirde deprem olur, komşu şehirler yardımına koşar.

"BU DEPREM SENARYOSUNU HİÇBİRİMİZ HAYAL DAHİ EMEZDİK"

Burada 11 şehrimiz, şimdi 18 oldu; genel hayatı etkileme kararı itibarı ile. 18 şehrimizin ve 15 milyon insanın etkileneceği bir senaryoyu hiçbirimiz hayal bile edemezdik ama bunu yaşadık. Fatura ağırdı ama başta milletimiz, devletimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde kenetlendik, bugüne kadar geldik" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: Bu kadar ağır bir deprem senaryosunu hayal edemezdik
Başlık Resmiİçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: Bu kadar ağır bir deprem senaryosunu hayal edemezdik

NE OLMUŞTU?

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il yıkılmış, 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken, binlerce insan yaralanmıştı. Depremin ardından 5 ay geçti. Belirlenen bölgedelerde depremzedeler için konutlar yükselmeye başladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

BAKMADAN GEÇME
Depremzedelere yeni destek paketi!
HABER

Depremzedelere yeni destek paketi!

Depremzedelere yardım vaadiyle insanları dolandırdı, ilk celsede 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı
HABER

Depremzedelere yardım vaadiyle insanları dolandırdı, ilk celsede 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.