Sandığa gidin, tuzakları bozun
Davutoğlu, 'Terörün ardındaki odakların tek hedefi, ülkemizin güçsüz olmasıdır. Geleceğinizi ipotek altına almak istiyorlar.' dedi.
Kaydet
|
AYDINLIK GELECEK İÇİN
Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
Umutların azaldığı, ülkenin çok zayıfladığı bir noktada AK Parti, milletimizin gücü olarak siyaset sahnesine çıktı. Siyaset gençleşti, güç ve enerji kazandı. Gençlerimizin daha aydınlık bir Türkiye'de yaşaması için bütün gücümüzle gayret sarf ettik. Ülkemize kurulan tuzakların, terör şebekelerinin ardındaki karanlık odakların tek hedefi ülkemizin güçsüz olması, dolayısıyla senin güçsüz, geleceğinin karanlık olmasıdır. Senin ve kuşağının geleceğini ipotek altına almak istiyorlar. Senden, şunu istiyorum; Türkiye'nin gücüne güç, itibarına itibar katan AK Parti'ye oy vererek, bu tuzağı boz, ülkemizin geleceği ile kendi geleceğini kendin aydınlat. Zira sen ülkemizin yarınısın, geleceğimizin umudusun ve dinamizmimizin kaynağısın. Senden mutlak sandık başına gitmeni, temel vatandaşlık hakkın olan oy verme hakkını kullanmanı istiyorum. Kararın hayırlı olsun. 1 Kasım'dan sonra da Türkiye'nin yoluna tek başına istikrarlı bir yönetimle devam etmesinin ne kadar gerekli olduğu ortada. Türkiye'nin en büyük partisi olan AK Parti'nin hizmetlerini sürdürmesi, demokratik istikrarının devam edebilmesi için bu bir zarurettir. Büyük Türkiye'nin büyük enerjisini zayi edecek küçük hesaplara tahammülümüz yok. Daha yapacak çok işimiz var.
RÜYALARINIZA SINIR KOYMAYIN
Başbakan Davutoğlu, Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki buluşmada gençlere şu tavsiyelerde bulundu: Günlük hayatta sosyal aktivitelerin içinde olun. 2040 Türkiyesinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yetişin. Rüyalarınıza hiç sınır koymayın. Bu bölge, Ortadoğu, Kafkasya, Orta Asya, Balkanlar, bütün insanlık için hayallerimiz var. Uykumuzu kaçıran rüyalarımız var, hayalleri, rüyaları olmayanlar utansın. Rabbine dönüp 'bize kudret ver ki şu adaletsizlikleri düzeltelim' diyemeyenler utansın.
10 MADDELİK MÜJDE PAKETİ?
Başbakan Davutoğlu, dünkü Malatya mitinginde Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi'ni açıkladı. 10 maddelik pakette şunlar yer alıyor. Öğrenci bursları 400 liraya çıkacak. Askeri öğrencilerin harçlıkları 2 katına yükselecek. Şubatta 30 bin öğretmen atanacak. Muhtar maaşları asgari ücrete endekslenecek. Gençlerin genel sağlık sigortası borçları tamamen silinecek. Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artacak. 65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanan tüm yaşlılar, kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek. Er ve erbaşların harçlığı 3 katına çıkacak. Astsubayların emeklilik intibakı sağlanacak. Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine yükselecek.
Bizi Takip Edin
