Tanju Özcan'dan CHP'ye yaylım ateşi: FETÖ'cüler genel merkezde cirit atıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

CHP'den kesin ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karar sonrası katıldığı ilk canlı yayında CHP'yi topa tuttu. Parti içinde FETÖ'cülerin cirit attığını söyleyen Özcan, 'Adayımız yanlıştı, küçük partilere rüşvet verildi, yol yürüdüğümüz insanlar yanlıştı, FETÖ'cüleri partiye toplamışız' diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve parti yönetimine ilişkin çıkışlarıyla gündeme gelen Tanju Özcan, CHP’den kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

İhraç istemine “Başkaldırıyorum” diyerek tepki gösteren Özcan'ın değişim ve adalet için 3 Temmuz’da Bolu'dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne yürüyeceği iddia edilmişti.

Karar sonrası TV100 ekranlarından açıklamalarda bulunan Özcan, CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. 

'KAYBETMEMİZİN SORUMLUSU KILIÇDAROĞLU"

'Mağlup olduk, yenildik. Bunları söyledik diye herkes beni eleştirdi' diyen Özcan, Kılıçdaroğlu'nun ‘CHP’de her şey söylenebilir, gençler eleştirebileceğiniz bir Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz’ dediğini hatırlatarak söylemleri nedeniyle ihraç kararına tepki gösterdi.

Sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Özcan, 'Bu seçimin kaybedilmesinin sorumlusu Genel Başkan’ın kendisidir' dedi.

"APAR TOPAR İHRAÇ EDİLMEMİN NEDENİ ŞU..."

Cumhurbaşkanı adaylığı için, il başkanlarının fikrinini alınmadığını söyleyen Özcan, partiden ihraç sebebini de şu sözlerle açıkladı:

Benim bugün apar topar ihraç edilmemin sebebi şu; Salı günü parlamentoya gittim. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutladım. Arkadaşlara ‘Sayın İmamoğlu bu partinin yeni Genel Başkanı olmalıdır, bir an önce de bunu açıklamalıdır ama İmamoğlu aday olmazsa, ben aday olarak çıkacağım’ dedim, bunun bedelini ödüyorum. Kılıçdaroğlu göründüğü gibi demokrat biri değil, ağzından demokrasiyi düşürmüyor ama demokrasi adına yaptığı hiçbir şey yok.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ NİYE SUSKUN?"

'Halkın gönlünde İmamoğul ve Yavaş vardı' diyen Özcan, seçim sonrası CHP'li vekillerin ve belediye başkanlarının suskunluğuna da sitem etti. 3 Temmuz’da Bolu kent merkezinden değişim ve adalet için Ankara'ya yürüyeceğini söyleyen Özcan, "1 ay sonra kurultay olsa ben imza toplayıp aday olamayacağım. Sorgusuz, sualsiz, soyut gerekçelerle disipline gönderiyorsun. Hem de tedbir koyuyorsun. Kendimi Ergenekon ve Balyoz sanıkları gibi hissediyorum." dedi.

Özcan açıklamalarını şöyle sürdürdü;

FETÖCÜLER GENEL MERKEZDE CİRİT ATIYOR

Seçim öncesinde kimseye bir şey sorulmadı, adayımız yanlıştı. Masadaki genel başkanlara siyasi rüşvet vererek kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Masanın kuruluş şekli yanlıştı, program yanlıştı, FETÖ'cüleri toplamışız, genel merkezde cirit atıyorlar. Terör sevicileri, badem bıyıklıları toplamış çevresine, Atatürkçü ve laikler eksik sadece.

KILIÇDAROĞLU'NA: ERDOĞAN'IN ADAMI MISINIZ?

Bay Kemal, siz gerçekten halkın arasında konuşulduğu gibi Erdoğan'ın adamı mısınız? 

Kemal Kılıçdaroğlu çok dürüst bir insan deniyor, ben katılmıyorum. Ben onun il başkanlarını, milletvekillerini hiç takmadığını, ismini bile bilmediğini bilirim. Kemal Kılıçdaroğlu ile en son 1,5 yıl önce ihraç edilmeden önce görüştüm.  

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...