Kılıçdaroğlu'na kendi partisinden ses yükseldi: ‘Temiz adam’ sözlerine tepki

- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'na kendi partisinden ses yükseldi: ‘Temiz adam’ sözlerine tepki

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li Belediye Başkanları toplantısında söylediği “Geçmişi temiz biri çıkarsa yerimi bırakırım” sözleri, parti içinden tepkiyle karşılandı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nu topa tuttu.

“TEMİZLERİ ATTIM’ DİYOR

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını gazetemize değerlendiren CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş “100 yıllık parti tarihinde, son 13 yıla kadar bu tür tartışmalar olmadı. Akla ziyan iddialar. Bu ifadeyle ‘13 yılda temizleye temizleye tüm temiz olanları gönderdim’ demek istiyor. Garip olan da bunu söylediği yerde bulunan o üst düzey yetkililerin hiçbirinin itiraz etmemesi” şeklinde konuştu. 

Parti içindeki değişim tartışmalarına değinen Ateş “13 yıldır söylüyorum. O gün beni kınayanlar, eleştirenler, bana daha yeni hak vermeye başladılar. Önemli olan arabayı devirmemekti. Şimdi MYK’da değişim isteyen, yenilik isteyen arkadaşlarımız benim eleştirdiğim dönemde Kemal Bey’i alkışlıyorlardı. Şimdi kendileri hakarete varan eleştirilerde bulunuyorlar” dedi.

ÖZCAN: ÖZÜR DİLEMELİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kılıçdaroğlu’nu tüm CHP’lilerden özür dilemeye davet etti. Özcan “Bırakacağınız kişi TESEV üyesi veya 10 Aralıkçı mı olmalı mesela? Sanki padişah, veliahtını belirleyip gitmek istiyor. Siz hatırlarsınız, ‘Baykal dediysek, hep kal demedik’ diyen de sizdiniz. 1,5 milyon CHP üyesi var, çok sayıda belediye başkanı ve milletvekili var. Kendiniz hariç hepimizin geçmişinde akçeli veya başka türlü kirli işler mi var demek istiyorsunuz? Ben kendi adıma bu cümlelerinizi hazmedemiyorum. Partinin belediye başkanları ve milletvekilleri ile ilgili bildiğiniz bir şeyler varsa da bunu kamuoyuna açıklamaktan çekinmeyin. Bu sözlerinizle, biz CHP’lileri akçeli işlere bulaşmış, kirli insanlar olarak kamuoyuna ve siyasi rakiplerimize malzeme hâline getiriyorsunuz” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da Kılıçdaroğlu'nun "İçinizde temiz biri varsa" açıklamasına tepki gösterdi..Anadol, yazdığı makalede "Genel Başkan seçildiğiniz Kurultayın başkanıydım. Size hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...