Yeniden Refah Partili Doğan Bekin'den hükümete emekli maaşı çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yeniden Refah Partili Doğan Bekin'den hükümete emekli maaşı çağrısı

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meclis'te konuşan Yeniden Refah Partili Doğan Bekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil" sözlerini hatırlatarak 2024 yılı bütçesinden faize ödenecek tutarın, emekli maaşlarını artırmak için kullanılmasını istedi.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. 

Bekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kütahya mitinginde kaydettiği "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil" sözlerini hatırlattı.

'BÜTÇE FAİZİNE ÖDENECEK TUTAR EMEKLİLERE VERİLSİN'

Emeklilerin içinde bulunduğu yaşam şartlarını hak etmediklerini söyleyen Bekin, 2024 yılı bütçesinden faize ödenecek tutarın, emekli maaşlarını artırmak için kullanılmasını istedi.

Denk bütçe yaparak, kamuda israfı önleyerek, borçlanma ve faiz bütçesinden kurtularak emekli ve dar gelirlinin yüzünün güldürülebileceğini dile getiren Bekin, "Emeklilerimiz çok zor durumdalar. Erbakan Hocamız iktidara gelir gelmez emeklilerin yüzünü güldürecek gerekli zamları yaptı, daha sonra kaynakları bulmak için de gereken adımları attı. Hükümete düşen, emekliye gerekli zammı yapması, sonra bunun için kullanılacak kaynakları ortaya çıkarmasıdır" diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün partisinin Kütahya seçimlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti:

"Hiç şüphesiz hayat pahalılığıyla da mücadele ettik. En çok etkilediği kesimlerin başında emeklilerimiz vardır. Her ne kadar emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor.

En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz. 

Şimdi birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız bizim ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon lira... 10 bin lira eklemek demek, 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...