Yardımlarını ölene kadar gizledi

Yardımlarını ölene kadar gizledi

RAMAZAN 2013 Haberleri

Hazret-i Ömer ve Abdürrahmân bin Avf her gece şehri dolaşır, ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, ihtiyarlara yardımlarda bulunurlardı.

Hazret-i Ömer ve Abdürrahmân bin Avf her gece şehri dolaşır, ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, ihtiyarlara yardımlarda bulunurlardı. Ancak Hazret-i Ömer'in Abdürrahmân bin Avf'a pek sözünü etmediği ancak geceleri devamlı uğradığı bir mahalle vardı. Abdürrahmân bin Avf, Hazret-i Ömer'in vefatından sonra bir gece o mahalleye varıp, o eve girdi ve bir ihtiyâr kadınla karşılaştı. O ihtiyar kadın Hazret-i Ömer'in dünyadan göçtüğünü öğrenince bir ah çekip, bayıldı. Sonra aklı geri geldi. Dedi ki; "Ey Allah'ım! Bana yardımda bulunan Ömer'i affet" Abdürrahmân bin Avf, ne yardım ederdi diye sorunca; o ihtiyar kadın, "Gündüz vakti üzerimi kirletirdim. Kirlenmiş elbisemi yıkar, beni temizlerdi. Bana yiyeceklerden ne nesne gerek ise getirirdi" dedi. Abdürrahmân bin Avf, "Ey hatun! ben Ömer'in yâriyim. Eğer o gittiyse ben sağım. Ben de Ömer'in yaptığı işleri yapayım" deyince ihtiyar kadın, "Ömer'in yerini kim tutabilir. Ben o hastalığı Ömer'in yardımı ile çekerdim. Ya Rabbi, benim ruhumu kabz eyle ki, ben Ömersiz ömür istemem" der demez, o saat duası makbul olup, dünyadan göç etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...