Kabızlığa ne iyi gelir?

Düzenleyen:
Kabızlığa ne iyi gelir?

Ramazan Haberleri

Kabızlık sorunu ülkemizde sıkça görülen sindirim sistemleri sorunlarındandır. Bireyin kabız olması durumunda sindirim sistemi bozulur ve bu durum psikolojik rahatsızlıkları da beraberinde getirir. Sadece fizyolojik olarak değil kabızlık sorunu psikolojik faktörler ile de ilgilidir. İşte Kabızlığa iyi gelen besinler...

Kabızlığa karşı koymak için bol bol su için.

Bol bol egzersiz yapın; kabızlık yaşayan bireyin mutlaka düzenli olarak spor yapması gerekmektedir.

Kafein sindirim sistemini hareketlendirir; kabız olduğunuz zaman kahve tüketebilirsiiz.

Kuru gıdalara yönelin; örneğin kuru kayısı ve kuru erik yiyerek sindirim sisteminizi harekete geçirebilirsiniz.

Mercimek, badem, yulaf ezmesi gibi lifli gıdalar tüketin

Kabızlıktan kurtulmak için bol zeytinyağı tüketilmesi gereklidir. Günlük yaşantınızda mümkün olduğunca hareketli olmanızda yarar vardır. Bu açıdan düzenli yapılan spor ve yürüyüşlerin yararı çoktur. Dışkının çömelerek yapılması daha sağlıklıdır. Kabızlık ilaçları uygunsuz kullanılırsa zarar verebilir. Bazı kişilerin kabızlık ilaçlarını giderek artan dozda kullanır ve bağırsakları bu ilaçlara yanıt vermez hale gelirler.

Kabızlık yeni başlamışsa, karın ağrısı ile birlikteyse, barsak kanaması varsa, bulantı kusma, iştahsızlık kilo kaybı varsa, kansızlıkla birlikteyse doğal çözümlerle oyalanmamalı vakit geçirmeden bir gastroenteroloji uzmanına başvurulmalıdır.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...