18 uzmandan 18 sağlık tavsiyesi: Kadın ilaççılar kadın sağlığı için birleşti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
18 uzmandan 18 sağlık tavsiyesi: Kadın ilaççılar kadın sağlığı için birleşti

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlık sektöründeki kadınların gelişimini ve liderlik sürecini desteklemek amacıyla 2021 yılında Professional Women’s Network İstanbul (PWN İstanbul) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğinde, UN SDSN Türkiye ve Awen for Us desteğiyle “Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Programı” başlatılmıştı. Bu programdan mezun olan gönüllü kadınlar, Türkiye’nin en kapsamlı ve ilk kadın sağlığı serisi olan “Kadına Sağlık” podcast serisini hayata geçirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK’IN HABERİ- Kadına Sağlık podcast serisi, kadın sağlığı hakkında farkındalık oluşturmayı, kadınların sağlık okuryazarlığını desteklemeyi, kadın sağlığı konusunda toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi ve kadınları bilinçlendirerek güçlenmelerine katkıda bulunmayı ve hedefliyor. 

Sunuculuğunu seslendirme sanatçısı Yekta Kopan’ın üstlendiği alanında uzman 18 gönüllü kadın konuşmacı hekimin görev aldığı podcast programında sağlıklı yaşamdan depresyonla başa çıkma yöntemlerine, infertiliteden kanserle mücadeleye kadar geniş bir yelpazede kadın sağlığına ilişkin konular derinlemesine ele alınıyor. Dünya kadınlar gününe yaklaşırken Takeda Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve sektörün lider kadınlarını bir araya getiren bir organizasyonda emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...