Bakan Koca'dan antibiyotik uyarısı: Bilinçsiz kullanımı halk sağlığı sorunlarına yol açabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Koca'dan antibiyotik uyarısı: Bilinçsiz kullanımı halk sağlığı sorunlarına yol açabilir

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında önemli uyarılarda bulundu. Koca, antibiyotiğin yanlış kullanımında bir halk sağlığı sorununa yol açabileceğini belirterek  "Sadece bakterilere karşı etkili olduğu unutulmamalı. Antibiyotikler, hekim önerisi ve reçete ile alınır. " dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından "18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü" dolayısıyla yaptığı paylaşımda, antibiyotiklerin kullanımıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. 

Koca, antibiyotiklerin, bilinçli kullanılmazsa bakterilerin yol açtığı hastalıklara karşı direnç kazanacağına ve tedavi sürecinde etkisiz hale geleceğine dikkati çekti. 

Koca, paylaşımının devamında, "Bu durumlar arasında ölümcül hastalıklar da vardır. Antibiyotiklerin ateş düşürmek, ağrı dindirmek, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmek amacıyla kullanılmaları yanlıştır. Antibiyotiklerin, sadece bakterilere karşı etkili olduğu unutulmamalı. Antibiyotikler, hekim önerisi ve reçete ile alınır. Enfeksiyonu en etkili biçimde tedavi etmek ve direncin ortaya çıkma riskini azaltmak için doğru dozda, doğru şekilde, reçeteye uygun zaman aralıklarıyla kullanılmaları gerekir. Bilinçsiz antibiyotik kullanımının günümüzde dünya genelinde bir halk sağlığı sorununa yol açtığını hatırlatmak isterim." İfadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1725941283099734273

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...