Böbrek taşına karşı çok kahve tüketin!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Böbrek taşına karşı çok kahve tüketin!

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'de diğer ülkelere nazaran böbrek taşı görülme olasığının daha fazla olmasının nedeni olarak yanlış yaşam alışkanlıkları olduğu belirten Prof. Dr. Sinan Zeren Son 'yıllardaki bazı çalışma sonuçları kahvenin de taş oluşumunu engellediği yönündedir' diyerek tavsiyelerde bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK HABERİ-

Ülkemizde her 10 kişiden birinde görülme oranıyla dünya ortalamasının üzerinde seyreden böbrek taşına, genetik etkenlerden yanlış yaşam alışkanlıklarına dek birçok etken sebep oluyor. Sıvı tüketiminin böbrek taşı oluşumunda etkili olduğunu aktaran Acıbadem Fulya Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Zeren, az su içmenin böbrekte kum ve taş oluşumuna zemin hazırladığını belirterek “Günde 2-2,5 litre idrar çıkarmak özellikle de böbrek taşı oluşturmaya yatkın kişilerde taş oluşum riskini yüzde 50 azaltır.

Bu sebeple her gün en az 2,5 litre su içmeye özen gösterin. Ayrıca alınan sıvının bir kısmının limon, portakal suyu şeklinde olması da idrarda taş oluşumunu engelleyen sitrat maddesini artıracağından ayrıca faydalı olacaktır. Son yıllardaki bazı çalışma sonuçları kahvenin de taş oluşumunu engellediği yönündedir” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...