Doğal ağrı kesici, kansere karşı koruyor! İşte şifa kaynağı 6 besin

Düzenleyen:
Doğal ağrı kesici, kansere karşı koruyor! İşte şifa kaynağı 6 besin

SAĞLIK Haberleri

Doğal ağrı kesicilere rağbet, ilaç kullanmak istemeyenler tarafından gün geçtikçe artıyor. Birçok besin hem ağrı kesici hem de bağışıklığı güçlendirme açısından oldukça faydalı. Gripten kansere kadar birçok hastalıktan koruyan bu besinler, kararında tüketildiğinde sağlığı korumaya yardımcı oluyor.

Doğanın bizlere sunduğu meyve ve sebzeler, faydaları ile adeta birer şifa kaynağı. Özellikle doğal beslenmekten yana olanlar ve sağlığına dikkat edenler meyve ve sebzelerin yararlarına çok dikkat ediyorlar. Doğal antibiyotik görevi gören, bağışıklık sistemini güçlendiren, kolsterolü düşüren besinler ara öğünlerin ve ana yemeklerin vazgeçilmezi. İşte şifa kaynağı olarak bilinen 6 besin.

1- SARIMSAK

Özellikle çiğ tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren ve kansere karşı koruyan sarımsak, hücre onarımını kolaylaştırıyor. Ayrıca helikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını da önlüyor. Ancak aşırı tüketimi vücutta kanamalara yol açabiliyor. Kokusundan dolayı pek çok kişinin tüketiminden kaçındığı sarımsağa her gün iki diş sofrada yer vermek çok faydalı.

2- SOĞAN 

Aynı aileden olan soğan da hücre hasarına karşı koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren çok güçlü bir antioksidan. Soğan, bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korur. Etkili bir balgam söktürücüdür olan soğan kalp sağlığını destekler.

3- ZENCEFİL 

Zencefil aşırıya kaçmamak koşuluyla üst solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kansere dek birçok fayda sağlıyor. Sindirimi ve hazmı kolaylaştırmasının yanında mide bulantısına iyi gelen, kolesterolü düşüren ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen zencefilin ağrı kesici özelliği de bulunuyor. ABD'de yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu.

Taze zencefili rendeleyip içine limon ve bal koyarak elde ettiğiniz karışımdan sabahları bir tatlı kaşığı yiyerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

4- NAR 

Gribal enfeksiyonlara karşı koruyan nar, kalp ve damar dostu bir meyve olmasıyla biliniyor. Ancak bir avuç nar, bir porsiyon meyveye denk geldiği için nar suyu tüketmek tansiyonu fazlaca düşürebilir ve gereksiz şeker alımına neden olabilir. O nedenle günde bir porsiyonu geçmeyecek ölçüde tüketilmesi gerekiyor.

5- KIRMIZI BİBER 

Kırmızı biber C vitamini ve potasyum açısından oldukça zengin bir besin. İçerisinde bolca bulunan C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum da kalp krizi riskini azaltıyor. Ağrı kesici ve iltihap çözücü etkisinin yanında kolesterolü düşürüyor, mide asidini düzenliyor ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.

6- KİVİ 

Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi tam bir C vitamini deposu. Öyle ki portakaldan daha fazla C vitamini içeren bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası bulunuyor. İçindeki pektin sayesinde vücudu toksinlerden arındırırken DNA'yı koruyor. Kan şekeri kontrolü için yararlı olan kivi, içeriğindeki lif sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor, kolesterolü dengeliyor. (Sabah)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...