Gündem olan Biontech davasına Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan yorum: Yalan söylüyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gündem olan Biontech davasına Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan yorum: Yalan söylüyorlar

SAĞLIK Haberleri

Almanya'da Covid-19 aşısının neden olduğu iddia edilen yan etkilerle ilgili olarak BioNTech şirketine dava açıldı. Peki, aşının gerçekten kalıcı yan etkileri mevcut mu? TGRT Haber’e konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuyla ilgili “Biontech’te kalp krizi olmaz. Benim yakınım aşıdan sonra kalp krizi geçirdi diyenler yalan söylüyor” dedi.

YAZAR: MELİN ÖZTÜRK / Almanya'da bir sağlık çalışanı, covid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla Alman biyoteknoloji firması BioNTech’e dava açtı.

Söz konusu sağlık çalışanı, aşı olduktan sonra ortaya çıktığını söylediği kalp ritmi bozukluğu, vücudunun üst kısmında ağrı, kol ve bacaklarda şişlik, yorgunluk, uyku bozukluğu ve beyin sisi gibi semptomların neden olduğu bedensel zarar için 150 bin avro tazminat talep etti. Davacı, ayrıca belirlenmemiş maddi zarar için de tazminat talebinde bulundu.

Peki, aşı olanlarda gerçekten kalıcı hastalıklar görülüyor mu? TGRT Haber’e konuk olan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

AŞILARIN KALP KRİZİNE NEDEN OLDUĞU İDDİASI YALAN

“Bu dava olduğundan farklı yansıtıldı” diyen Prof. Dr. Ceyhan, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı’na herhangi bir üründen zarar görüldüğü gerekçesiyle davalar açıldığını belirterek şunları söyledi: “Bu kanunlar Türk Ceza Kanunu’nda da, diğer ülkelerin kanunlarda da var. Bu yeni açılan bir mahkeme gibi algılanıyor, öyle değil. Sadece Avrupa Birliği’nde bu şekilde şikayette bulunmuş 11 bin 844 vaka var, bunların hiçbirinin aşı ile doğrudan ilişkisi tespit edilmedi. Biontech’te kalp krizi olmaz. Benim dayım kalp krizi geçirdi, annem kalp krizi geçirdi diyenler yalan söylüyor. Çünkü kalp krizine neden olan aşı, vektör aşılardır, bunlar Türkiye’ye hiç gelmedi.

Gündem olan Biontech davasına Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan yorum: Yalan söylüyorlar

“AŞI KARŞITLARI TARAFINDAN ÇARPITILDI”

Şu ana kadar aşıdan dolayı görülen bir kalp krizi vakası raporu olmadığını belirten Prof. Dr. Ceyhan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Pandemi aşılarının yan etkileri ile ilgili yüzlerce yayın var. Sanıldığı gibi bunlar bilinmeyen olaylar değil. Hiçbir aşı bu pandemi aşıları kadar fazla deneyime sahip değil. 13 milyar dozla 20 milyon insanın hayatı kurtuldu. 20 milyon insan ölecekti. Aşı karşıtları tarafından çarpıtıldı. Normal zamandaki riskle aşıların riskini karşılaştırıyorlar. Resmi rakamlara göre dünyada 7 milyon insan öldü, ölenlerin çoğu aşısızdı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...