Kulak çınlaması ne zaman tehlikeli? Uzmanı açıkladı...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Kulak çınlaması ne zaman tehlikeli? Uzmanı açıkladı...

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Kulak çınlaması şikayeti yaşayanların sayısı oldukça fazla. Kişilerin yaşam kalitesini düşüren bu durum hastalar tarafından cızırtı, uğultu gibi sesler duyma şeklinde tarif ediliyor. Peki, kulak çınlaması neden olur? Hangi durumlarda doktora başvurmalı?

Hormonal değişiklikler, çene eklemi problemi, burun tıkanıklığı, orta kulak enfeksiyonları nedeniyle ortaya çıkan kulak çınlaması günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Çınlamanın sebebinin araştırılması gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuklarda görülen çınlama, aniden ortaya çıkan ve tek kulakta duyulan çınlama, baş dönmesi ile beraber oluşan çınlama, işitme kaybı ile beraber olan çınlama, vücudun herhangi bir yerinde güç ve duyu kaybı ile beraber olan çınlama ve akşam yatağa yattığında uykuya dalmasını engelleyen çınlama gibi durumlarda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

ÇINLAMANIN SEBEBİNİ ANLAMAK İÇİN NE YAPMALI?

Detaylı bir öykü ve sorgulamadan sonra, kan tetkikleri, boyun kan damarlarının kan akımı, işitme ve denge testi, kulağın endoskopik muayenesi, kulak tomografisi, beyin MR’ı incelemesi hastaya yapılan işlemler arasındadır.

ÇINLAMANIN TEDAVİSİNDE NELER UYGULANIR?

-İlaç tedavisi
-Cihaz tedavisi
-Çınlama ameliyatı
-Manyetik stimülasyon
- Tinnitus Masker 
- Eğitim tedavisi 

gibi tedaviler çınlamanın nedenine göre uygulanır. 

ÇINLAMADAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

Yüksek sesle müzik dinlemeyin. Fazla kahve tüketmeyin. Elektronik aletlerden olabildiğince uzak durun. İş ortamında sürekli gürültüye maruz kalıyorsanız kulaklık kullanın. Fazla çikolata ve tuzlu yiyecekler yemeyin. Bol su için. Cep telefonu ile fazla konuşmayın. Hayatınızdaki stresi azaltın. Uykunuzu düzenleyin, kulak kiriniz var ise temizletin ve yürüyüş yapın.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...