Saf meyve suyu tüketimi çocuklarda obeziteye sebep oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Saf meyve suyu tüketimi çocuklarda obeziteye sebep oluyor

Sağlık Haberleri  / Anadolu Ajansı

Toronto Üniversitesi Beslenme Bilimleri bölümünden araştırmacılar, günlük tüketilen ek saf meyve suyu içen çocuklar ve yetişkinlerle ilgili verilerin bulunduğu 42 çalışmayı inceledi. Çocuklarda saf meyve suyu tüketiminin vücut kitle indeksinde artışa yol açtığı tespit edildi.

Çocuklar üzerine tıbbi araştırmalar yayınlayan "Jama Pediatrics" dergisinde yayınlanan analize göre çocukların saf meyve suyu tüketmesi vücut kitle endeksinde artışa sebep oluyor.

Kanada'dan araştırmacıların yürüttükleri sistematik inceleme ve meta analiz sonucu, çocuklar için günlük miktarın üzerinde saf meyve suyu tüketiminin, vücut kitle indeksinde artışa neden olabileceğini ortaya koydu.

Toronto Üniversitesi Beslenme Bilimleri bölümünden Vasanti Malik ve çalışma arkadaşları, günlük tüketilen ek saf meyve suyu içen çocuklar ve yetişkinlerle ilgili verilerin bulunduğu 42 çalışmayı inceledi.

YÜZDE YÜZ MEYVE SUYU MASUM DEĞİL

Araştırmacılar, çalışmaların sistematik incelemesi ve meta analizi sonucunda günlük miktarın üzerinde ek saf meyve suyu tüketen çocukların vücut kitle indeksinin 0,03 daha fazla değişime neden olduğunu belirtti.

İnceleme sonucu 11 yaşından küçük çocuklarda fazladan içtikleri her 8 oz (yaklaşık 240 mililitre) meyve suyunun, vücut kitle indeksinde daha çok farka yol açtığı gözlemlendi.

Yetişkinlerin şeker ilavesiz saf meyve suyu tüketimiyle kilo artışı arasında da bağlantı olduğunu ortaya koyan araştırmacılar, "Bulgularımız, aşırı kilo ve obeziteyi önlemek için yüzde 100 meyve suyu tüketimini kısıtlamaya yönelik halk sağlığı kılavuzunu destekler nitelikte." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...