Ali Babacan'dan canlı yayında skandal gaf! Terörist başına 'Sayın Gülen' hitabı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı’nın ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV canlı yayınında büyük bir skandala imza attı. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'yi eleştirirken dili sürçen Babacan, üst üste "Sayın FETÖ ve Sayın Gülen" ifadelerini kullandı. Sözlerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından açıklama yapan Babacan, "Tamamen bir dil sürçmesi, bir terör örgütünün başıyla ilgili sayın ifadesini kullanmak mümkün değil. 'Sayın İnce' yerine, bu ifadeler tamamen dil sürçmesidir" diye konuştu.

Katıldığı bir yayında 'FETÖ'nün yeni ortağı' diyerek Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret eden Muharrem İnce, sözlerinin arkasında olduğunu söyleyerek "Yani FETÖ Türkiye'yi ele geçirirken, FETÖ orduyu dağıtırken yetkili makamlardaki insanlarla işbirliği yaparsanız ben size 'FETÖ'nün yeni ortağı' derim” demişti. 

İNCE’Yİ ELEŞTİRİRKEN SKANDAL BİR GAFA İMZA ATTI

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İnce’nin sözlerini yalanlayarak elindeki iddiaları merak ettiğini söylerken üst üste ‘ Sayın FETÖ ve Sayın Gülen’ ifadelerini kullandı. 

Babacan’ı eleştiriler karşısında daha da çıkmaza düşüren açıklaması ise şöyle:

"FETÖ iddiaları! Bunların tamamı yalan iddialar. Yıllardır bu işin içinde olan insanlar olarak, Sayın FETÖ'nün pardon sayın İnce'nin iddiaları bugün mü aklına geliyor? Elindeki iddialar ne merak ediyorum. Sosyal medyada kendisiyle ilgili dolaşan videolar var. Sayın Gülen ile ilgili güzellemeler yaptığı bir sürü videolar var. 17-25 Aralık'tan sonra da neler söylediği videolar var. İddiasını ispat edemeyene müfteri deniyor biliyorsunuz. Koysun ortaya bir şey." 

Ali Babacan'dan canlı yayında skandal gaf! Terörist başına 'Sayın Gülen' hitabı

Bu sözlerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Babacan'dan açıklaam geldi.

Deva Partisi lideri, 'Sayın Gülen' sözlerine ilişkin, "Tamamen bir dil sürçmesi, bir terör örgütünün başıyla ilgili sayın ifadesini kullanmak mümkün değil. Sayın İnce yerine bu ifadeler tamamen dil sürçmesidir" şeklinde konuştu

İNCE'DEN TEPKİ: YALAN SÖYLÜYOR

NTV canlı yayınında konuşan Muharrem İnce ise Babacan'ın sözlerine tepki gösterdi.

İnce, "Arada arkadaşlar ilettiler. Bir kanalda Ali Babacan, Muharrem İnce 'Sayın Fethullah Gülen' dedi diyormuş. Yalan söylüyor, yalancı. Ben ilhamımı bir çift mavi gözden alırken, o ilhamını Fethullah Gülen'den alıyordu. Kadere bak ki, benim yasaklı olduğum bir kanalda, beni çıkaramıyorlar CHP korkusundan. Ali Babacan orada bana iftira atıyor, yalan söylüyor." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'dan canlı yayında skandal gaf! Terörist başına 'Sayın Gülen' hitabı

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Pek çok bakanlıkta, camide Erdoğan'ın resmi asılı. Biz yoğun emekle çalışıyoruz, bizde böyle imkanlar yok. 21 yıllık iktidarın normalde baraja takılıyor olması lazım. Hala anketlerde 1. sırada çıkıyorsa ortada bir sorun, başarısızlık var demektir. 6'lı masa böyle olmamalıydı, 3'lü olmalıydı. CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi olmalıydı."

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...